Ne zaglavljuj se u kupatilu pre bitnog izlaska: Ovo je glavni razlog zašto ne treba da se tuširaš pre prvog dejta

0
876
loading...

Uveče imaš dejt i želiš da se pokažeš u najboljem svetlu? Naravno, u većini slučajeva neizbežan je kompletni beauty-program. Međutim, jedan deo rutine trebalo bi da izostaviš…

Ako ideš na dejt, logično je da želiš da se sjajno osećaš u svojoj koži. Zbog toga mnoge od nas sate pre izlaska provode u kupatilu. Peremo kosu, tuširamo se, šminkamo. Međutim, za uspešan sastanak trebalo bi da preskočimo prve dve radnje…

Zašto ne bi trebalo da se tuširamo pre dejta?

Svaka od nas ima svoj specifičan miris koji će kod osobe pored nas izazvati pozitivnu ili negativnu reakciju. I to je dobro, jer tako (nesvesno) prepoznamo ko nam odgovara, a ko ne. Naš znoj izlučuje feromone, seksualne transmitere. Oni utiču na izbor partnera i na to ko nas može namirisati, a ko ne.

Dakle, ako neposredno pre sastanka skočimo pod tuš, ispraćemo gelom za tuširanje, kremama i losionom sve prirodne mirise – tačka na “i” je još i omiljeni parfem koji će potpuno sakriti naš miris. Možda će mu se miris parfema svideti, ali tako ćemo izigrati mogućnost da pronađemo genetski odgovarajućeg partnera.

Pročitajte i  Sitnica koja čini bitnu razliku: Jedan detalj na ženi otkriva da li je dama ili ne

Priprema za izlazak: saveti

Naravno da ne moramo na dejt ići znojave i sa masnom kosom. Ako baš moraš da se istuširaš pre izlaska, učini to sa proizvodima bez mirisa. Još bolje – istuširaj se ujutru ili operi kosu dan pre dejta. Tako ćeš zadržati svoj miris te – još jedna prednost – nećeš morati da žuriš pre sastanka.

miss7.24sata.hr