na-ovo-sve-padaju-kao-pokosene-zene-odlepljuju-na-ovu-musku-osobinu

Kada je u pitanju veza i odnos, muškarci i želje imaju slične ili iste želje. No kada govorimo o privlačnosti, postoje jedna muška osobina kojoj ne može odoleti gotovo ni jedna žena.

Istraživanje objavljeno u časopisu “Evolutionary Psychology” objasnilo je neke od večnih dilema kada je reč o muško-ženskoj privlačnosti. Prvi deo testiranja obavljen je na 50 mladih osoba koje su trebale posmatrati profile (fotografije i kratke video snimke) 100 nepoznatih osoba te na temelju toga odlučiti koje osobe su im najprivlačnije. Rezultati su dali vrlo jasne odgovore – osobe koje su se najviše smejale i bile duhovite privukle su najviše pažnje.

Drugi deo istraživanja uključivao je 200 muškaraca i žena, slobodnih osoba u dobi od 20 do 30 godina. Svaka od ispitanica trebala je provesti 10 minuta sa svakim od muškaraca iz testiranja te nakon toga odlučiti koji od njih joj je najsimpatičniji i koje osobine su joj se najviše svidele.

reklame

Iako su odgovori bili vrlo različiti, stručnjaci su zaključili kako su muškarci koji su se trudili biti duhoviti, kod žena dobili najpozitivnije kritike. Isto tako, istraživanje nije povezalo duhovitost i inteligenciju.

Iako u ovoj priči faktor poput fizičke privlačnosti itekako igra ulogu, zaključak istraživanja zapravo je bio vrlo jednostavan – kada muškarac pokušava ispasti duhovit, a žena na njegove pokušaje reaguje iskrenim smehom, velika je verovatnoća da će ona želeti da ga bolje upozna. Ako se pak oboje smeju, velika je verovatnoća da će se odnos razviti u nešto više.

kurir.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.