MUŽ ME JE PREVARIO

Muž me je prevario i ostavio. Nedugo pre toga počeo je da me izbegava i da se zatrpava poslom.

Prvo sam prebacivala krivicu na njega zato što laže, vara, zapostavlja porodicu i zanemaruje sve što sam za naš brak uradila tokom 10 godina.

MUŽ ME JE PREVARIO

reklame

Ali nisam bila u pravu.

Ja sam se fokusirala samo na sebe, na svoju ulogu nežne, nesebične i napaćene žene, na sliku koju sam sebi o sebi stvorila. Tek kada sam našla dobrog terapeuta shvatila sam šta radim.

I to nije bilo lepo saznanje.

Sada znam da su sledeće stvari uništile moj brak. Neka to drugima posluži kao upozorenje pre nego što bude kasno.

1) STAVILA SAM DECU NA PRVO MESTO

Lako je voleti svoju decu. To ne zahteva mnogo truda. Za brak je potreban trud. A kadgod je trebalo da se potrudim oko braka, bila sam zaokupirana decom. Često sam planirala nešto što moj muž nije mogao da radi. Pričala sam sebi da je to u redu. Veliki broj noći spavala sam sa decom mazeći se u krevetu, kriveći njega što hrče. Retko kad smo bili sami, a deca su uvek bila u kući. Samo na godišnjicu nisu bila tu.

Svaka dama u najboljim godinama ovo mora znati: Vreme je da počneš više da misliš na sebe!

2) NISAM POSTAVILA GRANICE SVOJIM RODITELJIMA

Moji roditelji su često dolazili kod nas, često i nenajavljeni. Išli su na odmore sa nama. Opominjali našu decu pred nama. Moj strah da ne uvredim roditelje sprečio me je da postavim granice. Moj muž je oženio celu moju porodicu.

3) ODUZELA SAM MU MUŠKOST

Mislila sam da je kod ljubavi bitna iskrenost, a svi mi znamo koliko istina ume da boli. Stalno sam pričala negativno o njemu drugaricama, majci, koleginicama. Svaki put kad napravi i najmanju grešku.

Ukoliko želite da pročitate još dirljivih porodičnih priča i ljubavnih ispovesti, ukoliko želite da pročitate o iskustvima drugih koja i vama mogu da pomognu, posetite Portal Žena.
Umesto da mu ojačam ego, ja sam ga pokosila. Često sam ga nipodaštavala, pričala mu da njegov posao nije važan i pričala mu loše o njegovim prijateljima. Zvocala sam mu zbog onoga u čemu je grešio. Ponekad sam sa njim pričala kao da je dete. A kada bi uradio nešto pogrešno u krevetu, nisam se libila da se izvičem na njega. Kad nam se brak završio, konstantno sam mu tražila greške kako bih opravdala svoju superiornost. Na kraju ga ni najmanje nisam poštovala i dala sam sve od sebe da on bude siguran u to.

MUŽ ME JE PREVARIO

loading...