Mislite da nam sve perverzije dolaze sa Zapada? SOVJETSKI SEKSI BUKVAR se čita sa jednom rukom u gaćama!
Советская эротическая азбука 1931 года

Ovo dragoceno otkriće iz maglovitih Staljinističkih vremena baca novo svetlo na navodno seksualno represivno komunističko društvo bivšeg Sovjetskog saveza, i dokaz je da su i komunisti voleli sex.

Slike potiču iz erotskog bukvara objavljenog negde oko 1931. godine koji je navodno trebalo da služi opismenjavanju Sovjetskog naroda i da odraslima učenje azbuke učini zabavnijim.

Ovaj sovjetski seksi bukvar ilustrovao je ni manje ni više nego Sergej Merkurov, jedan od najistaknutijih umetnika Sovjetskog saveza i i član Sovjetske Akademije Umetnosti, poznat kao autor tri najveća Staljinova spomenika u Sovjetskom savezu.

reklame

Inspirisana Grčko-Rimskom umetnošću i obogaćena veselim Kupidonima i pohotnim Satirima, zajedno sa otkinutim penisima koji lete unaokolo, Merkurovljeva divno ilustrovana slikovnica nije samo svedočanstvo o nekim bizarnim aspektima Sovjetskog društva već i prilično efektan način za popularizaciju ćiriličnog pisma.

Sprska narodna pornićarija Vuka Karadžića: Idi, seko, u taj šaš, namesti se k’o što znaš: Erotske pesme koje su Srbi oduvek čitali krišom!

Pogledajte galeriju:

Kurir.rs / Foto:Советская эротическая азбука 1931 года

loading...