5 mudrosti koje su TOTALNE GLUPOSTI: Ako se u ovome pronađete, menjajte se!

0
2579
5 mudrosti koje su TOTALNE GLUPOSTI: Ako se u ovome pronađete, menjajte se!

Svi smo hiljadu puta čuli ove rečenice, a neki od nas ih čak i izgovorili. Međutim, nije sve što zvuči mudro, zaista i istina. Mnoge od tih motivacionih poruka su u stvari samo to – poruke koje služe za utehu i veličanje Ega.

Ono što ove “mudrosti” čini posebno opasnim je izvesna doza istine koju u sebi nose, ali koja se uvek shvata pogrešno:

Greške su dokaz da se trudiš

Još jedna verzija one stare “Ko radi, taj i greši”. Najčešće se hvatamo ovoga da opravdamo sopstveni neuspeh. Iako u tim rečima ima neke istina, ona obično nije tamo gde je najčešće tražimo. Istina je da, ukoliko često doživljavaš neuspehe, nešto sigurno radiš pogrešno i sav trud neće ispraviti to, ako ne promeniš pristup i put.

Pročitajte i  Poslušajte zlata vredne savete ruskog psihologa: Samo žena od muškarca može da napravi idealnog oca i muža

Ko ima volje, nađe način. Ko nema volje, nađe izgovor.

Imati volje nije samo po sebi dovoljno za uspeh. Potrebno je imati znanja i umeća, potrefiti pravi trenutak i situaciju. Istina je da ljudi koji imaju volje za nečim mnogo puta ne nađu odgovarajući način. Takođe je istina da iza izgovora ne stoji uvek manjak volje, nego manjak znanja i umeća ili jednostavna kalkulacija koja ne deluje povoljno, ili neki psihički problem.

Kada je reč o ljubavi, ova “mudrost” postaje posebno besmislena, s obzirom da tu stvari uopšte ne zavise samo od volje ili izgovora jedne osobe.

devojka


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

two × two =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.