5 mudrosti koje su TOTALNE GLUPOSTI: Ako se u ovome pronađete, menjajte se!

0
2580
5 mudrosti koje su TOTALNE GLUPOSTI: Ako se u ovome pronađete, menjajte se!

Svi smo hiljadu puta čuli ove rečenice, a neki od nas ih čak i izgovorili. Međutim, nije sve što zvuči mudro, zaista i istina. Mnoge od tih motivacionih poruka su u stvari samo to – poruke koje služe za utehu i veličanje Ega.

Ono što ove “mudrosti” čini posebno opasnim je izvesna doza istine koju u sebi nose, ali koja se uvek shvata pogrešno:

Greške su dokaz da se trudiš

Još jedna verzija one stare “Ko radi, taj i greši”. Najčešće se hvatamo ovoga da opravdamo sopstveni neuspeh. Iako u tim rečima ima neke istina, ona obično nije tamo gde je najčešće tražimo. Istina je da, ukoliko često doživljavaš neuspehe, nešto sigurno radiš pogrešno i sav trud neće ispraviti to, ako ne promeniš pristup i put.

Pročitajte i  Na javi je sve ok ali u snovima baš i ne: Evo šta znači kad sanjaš da si raskinula sa dečkom

Ko ima volje, nađe način. Ko nema volje, nađe izgovor.

Imati volje nije samo po sebi dovoljno za uspeh. Potrebno je imati znanja i umeća, potrefiti pravi trenutak i situaciju. Istina je da ljudi koji imaju volje za nečim mnogo puta ne nađu odgovarajući način. Takođe je istina da iza izgovora ne stoji uvek manjak volje, nego manjak znanja i umeća ili jednostavna kalkulacija koja ne deluje povoljno, ili neki psihički problem.

Kada je reč o ljubavi, ova “mudrost” postaje posebno besmislena, s obzirom da tu stvari uopšte ne zavise samo od volje ili izgovora jedne osobe.

devojka


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.