KONAČNO STIGLO OBJAŠNJENJE: 5 razloga zašto lepe i uspešne žene biraju loše muškarce

loading...

Svi smo to videli – uspešna, zgodna i ambiciozna žena u vezi je s ne tako poželjnim muškarcem. Bilo s nekim ko nije privlačan ili uspešan kao ona ili s nekim ko je vara i loše tretira. Svima je jasno da može puno bolje, osim njoj. U čemu je kvaka?

Sudeći po Trejsi Koks, bračnoj savetnici, postoji više razloga za to, piše DailyMail.

1. Uspešne žene imaju manje izbora

Što je žena uspešnija ili zgodnija, teže joj je da nađe partnera, smatra Trejsi. Za primer navodi zvezde poput Dženifer Lorens, Kajli Minog, Nikol Kidman, Šarliz Teron, Sandre Bulock i Hale Beri koje su se sve barem jednom požalile da im muškarci retko prilaze. Razlog tome može biti što ih se muškarci boje ili smatraju da “nisu dovoljno dobri za njih”.

Stoga, željne ljubavi i pažnje, “uhvatiće” se za tipa koji se usudi da priđe i malo se potrudi, iako se u većini takvih slučajeva zapravo radi o ženskarošu, smatra Koks.

2. Uspešne žene nemaju vremena za veze

Vreme je najveći luksuz za uspešne žene. Uspostavljanje kvalitetnog odnosa zahteva vreme, trud i posvećenost, sve ono što su one u većini slučajeva uložile u karijeru. “Zbog toga često završe s nekim čisto iz razloga jer nemaju vremena ni energije da traže boljeg”, kaže Koks.

Pročitajte i  Za sve dame koje nekad zažale što se nisu rodile ko muško: 13 razloga zašto je bolje biti žena

NAJGORI PARTNER U HOROSKOPU: Dok osvaja on je najbolji na svetu, a kada pokaže pravo lice pretvori vam život u pakao

3. Zbog manjka vremena, ne uočavaju važne stvari

U većini slučajeva, partner se opusti nakon tri meseca veze i tada “maske padaju”, odnosno možemo videti njegove nedostatke. Uspešne žene često propuste da vide takve stvari baš zato što im je pažnja usmerena na karijeru, smatra Koks.

4. Usamljeno je na vrhu

Često pametne i uspešne žene smatramo snažnima i mislimo da im ni ne treba neko ko će brinuti ili paziti na njih. Ali bitno je imati na umu da one nisu postale poput robota samo zato što su uspešne. I one su ranjive i njima treba ljubav, napominje Koks.

5. Nije sve crno i belo

Ponekad vidimo prelepu ženu s ne tako lepim frajerom, ali promakne nam činjenica da nije sve u izgledu. Dok svi drugi vide njegov spoljni izgled, ona u njemu možda vidi i prepoznaje kvalitete koje se ne uočavaju na prvi pogled. Pažnja, podrška ili jednostavno dobar osećaj mogu biti stvari u koje će se takva žena zaljubiti.

index.hr