Ko veštije prikriva prevaru, muškarci ili žene? Mi znamo odgovor

0
671
Ko veštije prikriva prevaru, muškarci ili žene? Mi znamo odgovor

Loše vesti za sve frajere koji su skloni “šaranju” u vezi. Naučnici su utvrdili da žene mogu utvrditi je li verovatno da će muškarac biti neveran samo gledajući u njegovo lice, ali muškarci ne poseduju te sposobnosti da otkriju preljubnicu.

Naučnici sa Univerziteta Vestern Australija su grupi od 1500 ispitanika pokazali fotografije 189 belaca (101 muškarca i 88 žena) koji su pre toga odgovarali na pitanje jesu li bili neverni svojim partnerima.

Ispitanici su ta lica trebalo da poređaju po kategorijama od 1 do 10 u zavisnosti od toga je li bilo “vrlo verovatno” do “malo verovatno” da su bili neverni.

Rezultati istraživanja objavljeni u časopisu Royal Society Open Science pokazuju da su i muškarci i žene tačno pogađali preljubnike, ali ne i preljubnice.

Ranija istraživanja sprovedena u svetu o prevarama pokazuju da je 70 posto ljudi u više od 50 različitih kultura izvestilo da je pokušalo da otme partnera druge osobe, a 60 posto tvrdilo je da je u tome uspelo.

Pročitajte i  Sam je teraš u tuđ krevet: 3 velike muške greške zbog kojih žene počinju da varaju bez griže savesti

Naučnici nisu želeli samo da utvrde mogu li muškarci i žene da uoče potencijalnu prevaru kod pripadnika suprotnog pola nego i je li moguće otkriti preljubnika, pripadnika istog pola.

Naučnici su rekli kako rezultati nisu bili očekivani.

Muškarci su uspevali da otkriju suparnike, ali žene su bile poput sfingi i njih nisu mogli da provale ni muškarci, ali ni žene.

hina.hr