Kako da napališ bilo koju ženu
Kako da napališ bilo koju ženu

Kako da napališ bilo koju ženu: U poslednje vreme od svoje partnerke često čujete: “Ne bih večeras, boli me glava”? Ako vam se čini da partnerki nije do seksa više nego inače, evo nekoliko predloga psihologa kako da to promenite.

 

Dok muškarci gotovo nikada partnerki neće reći da nisu raspoloženi za seks, žene često imaju razne izgovore zašto nije dobar trenutak za intimnost.

reklame

Psiholozi i profesori na američkim univerzitetima Sindi M. Meston i David M. Bus zajedno su istraživali zašto je kod žena libido često uspavan, a rezultate istraživanja sumirali su u knjigu ‘Why Women Have Sex: Understanding Sexual Motivations from Adventure to Revenge’, koja bi trebala da pomogne parovima da opet uzburkaju strasti u seksualnom životu.

Kako da napališ bilo koju ženu
Kako da napališ bilo koju ženu

Izdvojili su osam stvari koje muškarci mogu učiniti da bi partnerka češće želela seks.

1. Fizički izgled

Poznato je da muškarce pali lepo žensko telo pa ne čudi što gledaju filmove ili posećuju striptiz barove. Ženama je važnije muškarčevo lice, pokreti, pa tek onda izgled tela, kažu Meston i Bus. Žene uzbuđuju muškarci koji imaju izraženu muževnost, ali ne vole kada je to jedino što mogu uočiti na prvi pogled. Obično ih uzbuđuje po jedna sitnica koju primećuju, poput izraženog torza, muževnih ruku ili kretanje tela koje ukazuju da se radi o sportisti. Stoga bi bilo pametno da se malo posvetite sportu ukoliko ste se zapustili.

Kako da napališ bilo koju ženu
Kako da napališ bilo koju ženu

2. Vreme za seks

Svakom čoveku može odgovarati neko drugo vreme za akciju, ali obično je ženama najbolji trenutak za seks kada imaju energije, ne osećaju umor i procene da imaju dovoljno vremena za povezivanje s partnerom. Tako je moguće da će se nakon vežbanja osećati dobro i predložite jednu brzinsku akciju pre tuširanja. Kada malo bolje razmislite, niti muškarcima nije uvek dobar trenutak za seks. Poslovne obaveze ili neka druga opterećenja mogu uništiti želju za seksom pa probajte ciljati trenutke kada ste oboje opušteni i imate malo slobodnog vremena za akciju.

Kako da napališ bilo koju ženu
Kako da napališ bilo koju ženu

3. Mirisi

Meston i Bus zaključili su da mirisi više utiču na žene nego na muškarce kad je seks u pitanju. Dakle, ako se ženi ne svidi kako partner miriše, neće ga poželeti. Osim odabira parfema i sličnih mirisa, istraživanje je pokazalo da žene najviše odbija loš zadah iz usta. Mirisi su takođe važni jer ženi daju informacije o muškarcu – o zdravlju, higijeni, pa čak i njegovim genetskim predispozicijama koje su na kraju važne za potomstvo.

A tu su i feromoni – sićušni molekuli u vazduhu koje ljudi ispuštaju iz različitih žlezda u svom telu. Oni mogu uticati na ženinu želju da bude seksualno intimna s muškarcem. Za mnoge žene, bez obzira jesu li toga svesne, miris može igrati važnu ulogu u određivanju spremnosti na seksualne odnose s muškarcem.

(nastavak na sledećoj strani)

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.