Prema drevnoj kineskoj veštini življenja i uređenja prostora, poznatoj kao Feng shui, određeni predmeti u našem domu prizivaju negativnu energiju i blokiraju onu pozitivnu. U nastavku saznajte koje su to stvari.

1. Uvenulo cveće

S obzirom na to da biljke simbolizuju rast i napredak, osušeno cveće ili uvenule biljke prema Feng shui verovanjima treba odmah izbaciti iz doma. Staro i uvenulo cveće predstavlja stagniranje i ne dopušta napredak u bilo kojem smeru. Zato se rešite starog buketića kojeg čuvate i odaberite novi koji će osvežiti vaš prostor.

2. Oštećeni nefunkcionalni predmeti

Slomljeni i nefunkcionalni predmeti s vremenom se na negativan način manifestuju u vašem životu. Puno je bolje prostor ostaviti praznim nego u domu držati pokvarene stvari koje ne služe ničemu.

reklame

3. Neželjeni pokloni

Uprkos pozitivnim namerama, mnogi od nas su sigurnom barem jedanput primili poklone koje nisu hteli. Iako možete da cenite gest, čuvanje neželjenog predmeta utiče na naš mir i sreću. Feng shui stručnjaci smatraju da bi takve poklone trebalo da doniramo i maknemo ih iz svog životnog prostora.

zadovoljna.hr

loading...