Prolazna zaljubljenost ili nešto više: Ovo je jedini način da saznaš da li nekog zaista voliš

Ako niste sigurni da li zaista volite svog partnera, evo kako da to “proverite”.

Ukoliko pokušate da “guglate” o tome kako da znate da zaista volite partnera, dobićete pregršt loših saveta, piše Mondo.

Evo nekoliko primera:

reklame

– Uvek misliš na nju/njega.

To baš i nije znak da stvarno volite partnera, nego da niste fokusirani na neke stvarno važne stvari, a to može da bude problem. Prava ljubav se uklapa u pravi život, ne uzurpira ga. Ona vas smiruje, ne iscrpljuje vas.

– Vidiš ga/je u svojoj budućnosti.

Dok sa jedne strane u ovome nema ništa loše, sa druge strane je problem u tome što smo ljubav počeli da shvatamo kao neku vrstu eskapizma, a potencijalne partnere “merimo” po tome koliko se uklapaju u našu fantaziju.

– On/a je muškarac/žena tvojih snova.

I ovo se uklapa u priču o tome da previše procenjujemo partnere prema svojim fantazijama.

– Želiš da ste zajedno svakog trenutka.

OK, normalno je što želite da vidite nekoga ko vam se dopada, ali baš da želite da ste zajedno svakog trenutka… U dugim i zdravim vezama je partnerima potrebno da imaju vremena za sebe.

Još neke od stvari koje se često navode kao “znak” da stvarno volite partnera su: vaše zajedničko vreme je vaš najbolji deo dana, ona/a je drugačiji/a od svih ostalih, sa njom/njim probaš nove stvari, inspiriše te da budeš bolja osoba…

Ništa od ovih saveta nije potpuno pogrešno, ali to baš i nisu znaci da nekoga zaista volite.

Kako da zaista, sigurno, znate da volite partnera:

Prolazna zaljubljenost ili nešto više: Ovo je jedini način da saznaš da li nekog zaista voliš

1. Odlučili ste to

Ne samo da osećate ljubav, vi to i “radite”. Reč je o tome da u svakom trenutku odlučujete da budete posvećeni i privrženi partneru, i to odlučujete vrlo svesno.

2. Pokazujete ljubav

Trudite se i ulažete napor u vašu vezu. Nikada svesno ne radite ništa čime biste mogli da povredite partnera. Ne svetite mu se, ne samosažaljevate se, ne manipulišete njom/njim, niste ljubomorni. Njegove/njene potrebe vas ne nerviraju. Osećate se sigurno u vezi i nije vam potrebno da vas stalno razuverava da ne postoji niko drugi u njenom/njegovom životu.

Važan vam je njegov/njen stav i mišljenje. Razmišljate o njegovim/njenim interesima, ne samo o svojim, a njegove/njene potrebe doživljavate kao svoje. Podržavate partnera, brinete o njemu/njoj, ne ograničavate ga ni u kom smislu.

loading...