Srpkinja napušia gastarbajtere Prestanite da kukate i da nam zavidite, dosta foliranja

Ne greje nego žari: platom na vreme, odvojenim toplim obrokom, 5 nedelja godisnjeg kad god želiš, redovnim uplaćivanjem doprinosa, te još pokojim kozmetičkim, ali stvarnim benefitom

Urednik sajta Buka, Aleksandar Trifunović, postavio je jedno pitanje svojim prijateljina na Fejsbuku:

“U poslednjih par godina iz mog neposrednog okruženja ovaj grad, ovu zemlju napustilo je dosta ljudi koji mi naravno, nedostaju. Ovih dana sam sedeo sa nekoliko njih koji se spremaju da odu, i oni će mi takođe, nedostajati. Recite mi rođaci, vi koji ste otišli, kako to greje sunce tuđeg neba…prenosi stil?”

reklame

muskarac-10-2

Odgovori stižu konstantno i ovo su najzanimljiviji: Evo kako greje sunce tuđeg neba….

Dušan Jakovljević: “Lepota buraz. Malo koncert, malo izložba, pa park sa decom, provozaš se vikendom do Holandije, Nemačke ili Francuske… stotine vrsta piva, pralina, … a sve opušteno bez teskobe i težine koja se oseti kod nas. Belgija je zakon. A ovih dana je i sunčano…. iako hladno. Slažem se sa Aidom, svi mladi trebaju otići, pa onda stariji… pa onda onaj zadnji ugasi svetlo i zatvoriti kapiju…”

Vedran Radić: “Ne greje nego žari: platom na vreme, odvojenim toplim obrokom, 5 nedelja godišnjeg kad god želiš, redovnim uplaćivanjem doprinosa, te još pokojim kozmetičkim, ali stvarnim benefitom. Pa onda još: izostankom pametovanja, nabijanja emocionalne krivice (ćuti, vidi kako je drugima), bilo kakvog straha da ćeš, ako si imalo o sebi i pri sebi duže od nedelju bit bez posla. Ukratko, južno od Šentilja se ne vidim pre penzije.”

muskarac-7-1

Tamara Komljenović: “U svega par reči ću da objasnim: ovde radim kao dizajner za iOS – u, kod nas uopšte ne postoji to radno mesto uglavnom, većini je bilo bitno da imaju posao. Meni je bilo bitno da imam posao koji volim i pokazalo se da se i to može. Stoga, sunce sija čak i u februaru.”..

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.