Posebno je važno da pokušate da uskladite porodične i profesionalne stvari, da pomirite različite potrebe. Porodica i partnerstvo su ti koji bi sada trebali da dođu u prvi plan, jer je pun Mesec u Raku, te je naglasak na porodici, domu ili pomaganju i štićenju drugih. Vodeni znaci su najnaglašenijiji, Rak i Ribe, tako da će emocije dominirati.

Znam da se teže mogu kontrolisati osećanja kada je pun Mesec u Raku, ali ako ne možete da ih kontrolišete, gledajte da što manje padate pod uticaj drugih i da izbevate negativna osećanja. Isto, tako sećanja na prošla vremena i događaje bi bilo dobro da izbegavate.

reklame

Ako ste prethodnih dana bili aktivni i uspeli da završite ono što ste počeli, onda je to dobro i tada 11. januara u kasnim poslepodnevnim satima treba da smanjite tempo i da se odmarate i opuštate što više. Nesanica je moguća, ali uz smirujuću muziku, uz zvuke i mirise koji opuštaju, lavande, nane, majčine dušice itd. Kupanje takođe može da donese opuštanje, voda je ta kojoj možete da “predate” svoja negativna osećanja, ako se budu pojavila.

Da bi ste se bolje osećali dobro je da koristite hranu posebno toplu i čvrstu, koja isušuje tečnost. Pijte manje vode i tečnosti, zbog uticaj vode na organizam kada je pun Mesec. Ne opterećujte stomak, jer Mesec u Raku može uticati nepovoljno na stomak, posebno želudac. Izbegavajte preterivanja u hrani, piću i u osećanjima.

Izbegavajte gužvu, mogućnost da upijate uticaje drugih, jer Rak je vezan za masu, za kolektvno nesvesno, te kao sunđer možete upiti negativne uticaje drugih.

Osećaj sigurnosti, koji je bitan kada je Mesec u Raku, dobro je biti na sigurnom mestu, sa ljudima u koje imate poverenje. Ako osetite da su drugi uzemireni ili pod uticajem jakih negativnih emocija, budite pažljivi sa njima i nastojte da ih smirite, a nikako ne iritirate. Dobro bi bilo da izbegavate i alkohol, jer on može nepovoljno da deluje na osećanja, pojača i onemogući kontrolu. Kod osetjivih osoba i psihički bolesnih ljudi može dovesti do ekscesa, kojih za vreme punog Meseca ima više. Da sprečimo to ne treba izazivati nevolje, već nastojati da ovaj dan živite što mirnije možete. Nastojte da podstičete kod sebe smirenost i pozitivne emocije i da prihvatite nešto onakvo kakvo jeste, jer nije vreme za otpor i suprostavljanje. Odlučnost usmerite na želju i trud da pomirite suprotnosti emocije i svest, osećanja i razum.

Pri tome korisite i tehnike koje provereno pomažu kao što su meditacije i Eft, tehnike opuštenog disanja i sve ono što vas smiruje, ali ovoga ne aktivira korišćenje fizičke energije.

U sledećim danima, već od 13. i 14. januara, Mesec će biti u Lavu i doneti nam mogućnost da se više radujemo, volimo, zabavljamo i uživamo u nečemu što će nam poboljšati raspoloženje i usrećiti nas!

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.