Imajte u vidu da se ne poznajete

Moguće je upoznati se preko Facebooka. Saznati šta nekoga zanima, čime se bavi, šta ga trenutno okupira i kako mu ide, da li je pametan, pismen, zabavan, koliko vam se podudaraju interesovanja i stavovi o životu. A kad sa nekim razvijete komunikaciju, u kojoj oboje uživate, obavezno se posle nekog vremena i upoznate i to je zaista radostan susret u kome nema neprijatnih iznenađenja. Dakle, komunicirajte. Koristite reči da postavite pitanja, iskažete stavove i interesovanja, prosto, da razgovarate, kako biste to činili i uživo. I obratite pažnju na gramatiku, nepismenost je odbojna koliko i piskav glas.

Ne prekoračujte granice pristojnosti

Nemojte pokušavati odmah da pređete na stvar, ma koliko vas samo stvar zanimala. Jer će definitivno misliti da ste manijak. To što se osećate slobodno na bezbednoj distanci, koju pružavirtelna komunikacija nije ni razlog ni opravdanje za bezobrazluk, prostakluk i netaktičnost. Uostalom, ne biste tako razgovarali ni sa jednom curom uživo, zar ne?

Nemojte pretpostavljati da ona ne pretpostavlja kako na isti način muvate sve svoje Facebook prijateljice
reklame

Jer ona to svakako pretpostavlja. Verovatno i sama četuje i flertuje paralelno sa još nekoliko Facebook prijatelja i poznati su joj stereotipi ovakve komunikacije.

 

Aleksina Đorđević/wannabemagazine.com

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.