domace-jabukovo-sirce-recept-kako-da-ga-napravite-a-izuzetno-je-korisno

Sa domaćim sirćetom nema žurbe, ali ćete zahvaljujući trudu i strpljenju dobiti ukusno i zdravo sredstvo koje služi i kao začin i kao lek.

Jabukovo sirće koristimo u prevenciji bolesti, pomaže kod mršavljenja, izbeljuje zube, skida kamenac, uklanja neprijatne mirise… Ima više od 100 načina na koji ga možete koristiti, a možete ga napraviti i sami.

Sve što vam je potrebno su jabuke, posude u kojima će odstojati, kućni sokovnik i dobra volja.

reklame

Za 15 – 20 litara vrlo kvalitetnog jabukovog sirćeta potrebno je oko 50 – 60 kilograma jabuka.

Jabuke operite i ubacite u sokovnik. Pobrinite se da skinete sve trule delove ako ih ima, a koru ne morate skidati.

Ako nemate sokovnik i imate manju količinu jabuka, možete ih narendati.

Rendane jabuke ili ostatke iz sokovnika ubacite u čistu posudu zajedno sa sokom i ostavite da odstoji dva, tri dana…

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.