Posudu prekrijte gazom da ne ulaze nečistoće, a da ima dovoljno vazduha za vrenje. Imajte na umu da sirće mora da odstoji ponekad i do nekoliko meseci, pa koristite posude kojih se možete odreći na neko vreme.

Nakon što je odstajalo dva, tri dana, potrebno je procediti smesu kroz gazu tako da ostane samo sok, koji ćete opet ostaviti pokriven gazom u posudi.

reklame

Tečnost će biti mutna, a vremenom će se stvoriti opna na vrhu. Povremeno procedite tečnost kroz gazu da se ne “pokvari” i ponovno vratite u posudu i prekrijte gazom, a sok će se vremenom razbistriti.

Svakako probajte i kada vam se ukus svidi, prespite sirće u čiste staklene flaše. Ako dodate kvaščeve gljivice ili imate sirćetnu pečurku, to će svakako ubrzati proces vrenja. Bez toga, sirćetu će trebati malo više vremena, čak i do nekoliko meseci.

lisa.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.