Sa domaćim sirćetom nema žurbe, ali ćete zahvaljujući trudu i strpljenju dobiti ukusno i zdravo sredstvo koje služi i kao začin i kao lek.
Jabukovo sirće koristimo u prevenciji bolesti, pomaže kod mršavljenja, izbeljuje zube, skida kamenac, uklanja neprijatne mirise… Ima više od 100 načina na koji ga možete koristiti, a možete ga napraviti i sami.
Sve što vam je potrebno su jabuke, posude u kojima će odstojati, kućni sokovnik i dobra volja.
reklame
Za 15 – 20 litara vrlo kvalitetnog jabukovog sirćeta potrebno je oko 50 – 60 kilograma jabuka.
Jabuke operite i ubacite u sokovnik. Pobrinite se da skinete sve trule delove ako ih ima, a koru ne morate skidati.
Ako nemate sokovnik i imate manju količinu jabuka, možete ih narendati.
Rendane jabuke ili ostatke iz sokovnika ubacite u čistu posudu zajedno sa sokom i ostavite da odstoji dva, tri dana…
loading...