Trake provlaciti kroz valjak za secenje i povremeno prazniti tacnu na koju padaju, da se veca kolicina ne slepi na tacni, pa ih razastirati na stolnjak da se suse. Na prijatnoj sobnoj temperaturi rezanci su suvi za 24 h ili ranije i mogu se odloziti u papirnu ili platnenu kesu, da stoje do upotrebe. Pri susenju je pozeljno par puta ih rastresti na stolnjaku, zbog boljeg susenja. Kada su dobro osuseni, mogu dugo da stoje, jer nemaju nikakvih dodataka, koji bi im promenili izgled, boju, ukus i rok upotrebe.

Ukoliko se radi rucno, testo podeliti na 3-4 loptice, radi lakseg rada sa njim i razvijati oklagijom sto tanje, dodajuci ispod testa po malo brasna ako se lepi, uvijati u rolate i seci na trake sirine oko 7-8 mm ili po zelji, pa ih rastresati i susiti.

reklame

Od ove kolicine dobije se oko 1 kg potpuno suvih rezanaca

Kuvanjem u malo posoljenoj vodi sa dodatkom malo ulja i ispiranjem pod mlazom hladne vode, mogu se upotrebiti i za slane i za slatke delikatese.

zena.blic.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.