Piletina sa mlincima
Piletina sa mlincima

Mlinci su specijalitet koji se služi i u najekskluzivnijim restoranima. Obično se kombinuju sa ćuretinom, ali sa piletinom nisu ništa manje ukusni !

Ovu testeninu možete naći na svakoj pijaci u prodavnicama specijalizovanim za prodaju kora za pitu.

Mlinci sa piletinom se lako spremaju i mogu se poslužiti kao svečani nedeljni ručak, i a garantujemo vam da će se vaši gosti oduševiti !

reklame

Poslužite ih sa salatom i užitak je garantovan !

Potrebni sastojci:

500 g mlinaca,
500 g filea piletine ili ćuretine,
500 ml neutralne pavlake za kuvanje,
1 čaša kisele pavlake (18o gr),
1 kocka supe,
Senf za premazivanje piletine,
So po ukusu,
Origano ili neki drugi suvi začin.

Priprema:

Korak 1: Mlince potopite u vrelu vodu koja je provrila sa kockom supe. Možete ih izlomiti ili ih ostaviti tako veće, po želji. Piletinu posolite i premažite senfon, pa je propžite dok ne dobije zlatnu boju. Neutralnu pomešajte sa kiselom pavlakom i stavite na šporet da provri. U mešavinu pavlaka stavite origano ili neki drugi začin.

Korak 2: U posudu za pečenje ređajte prvo mlince pa piletinu i preko nje sos od pavlake i tako redom dok se sve ne potroši. Mlince sa piletinom zapecite u rerni oko 1h i kad se uhvati korica izvadite iz rerne i ostaviti da se malo prohlade.

Prijatno !

Mogu ja to sama

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.