rezanca za supu, testenina, supa, recept, pixabay
rezanca za supu.

Sve što je domaće i ručno pravljeno je bolje od onoga iz prodavnice, pa tako i rezanca za supu.

Sastojci: Količina:

• brasna oko 1 kg
• jaja domacih 10 kom
• soli 1.puna kasicica

reklame

Uputstvo za pripremu:

Prosejati brasno neposredno pre upotrebe, da bude rastresito.

Brasno treba da bude sobne temperature, nikako hladno.

Jaja, takodje, treba da budu izneta na sobnu temperaturu.

U brasno dodati punu kasicicu soli i izmesati.

Napraviti udubljenje u brasnu u razbiti jaja. Kolicina brasna zavisi od krupnoce jaja. Ako su krupnija, potrebno je i do 1,2 kg brasna. Ukoliko niste sigurni, na 10 jaja staviti 1 kg brasna, pa zamesiti tvrdo testo, da se odvaja od posude u kojoj se mesi. Ako nije dovoljno cvrsto, dodavati jos malo brasna. Testo dobro izraditi, da ne ostanu u preseku beli tragovi brasna i formirati poluloptu.

Na veliku radnu povrsinu prosterati cist veliki stolnjak, na koji ce se redjati rastanjene trake testa.

Pritisnuti rukama ili oklagijom testo, da se stanji na debljinu od oko 4 cm. Seci trake testa debljine oko 1 cm i duzine oko 5 – 7 cm, jer ce se trake znatno produziti pri njegovom tanjenju…

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.