Sve što je domaće i ručno pravljeno je bolje od onoga iz prodavnice, pa tako i rezanca za supu.
Sastojci: Količina:
• brasna oko 1 kg
• jaja domacih 10 kom
• soli 1.puna kasicica
Uputstvo za pripremu:
Prosejati brasno neposredno pre upotrebe, da bude rastresito.
Brasno treba da bude sobne temperature, nikako hladno.
Jaja, takodje, treba da budu izneta na sobnu temperaturu.
U brasno dodati punu kasicicu soli i izmesati.
Napraviti udubljenje u brasnu u razbiti jaja. Kolicina brasna zavisi od krupnoce jaja. Ako su krupnija, potrebno je i do 1,2 kg brasna. Ukoliko niste sigurni, na 10 jaja staviti 1 kg brasna, pa zamesiti tvrdo testo, da se odvaja od posude u kojoj se mesi. Ako nije dovoljno cvrsto, dodavati jos malo brasna. Testo dobro izraditi, da ne ostanu u preseku beli tragovi brasna i formirati poluloptu.
Na veliku radnu povrsinu prosterati cist veliki stolnjak, na koji ce se redjati rastanjene trake testa.
Pritisnuti rukama ili oklagijom testo, da se stanji na debljinu od oko 4 cm. Seci trake testa debljine oko 1 cm i duzine oko 5 – 7 cm, jer ce se trake znatno produziti pri njegovom tanjenju…