Evo nekoliko trikova koji će pomoći da vaših ruku delo bude baš kao iz najboljeg restorana ili kao sa slike vašeg omiljenog kuvara.
Pre nego što počenete da pravite testo, izvadite maslac i jaja iz frižidera i držite ih neko vreme na sobnoj temperaturi, piše Dobar savet.info.
Ne preterujte sa količinom praška za pecivo ili kvasca, jer postoji mogućnost da testo naraste previše i pukne.
reklame
Testo stavljajte uvek u zagrejanu rernu, jer sva testa sa praškom za pecivo i kvascem to “traže”.
Prilikom spajanja vlažnih i suvih sastojaka dolazi do hemijske reakcije i testo odmah počinje da raste.
Sačekajte 10 do 15 minuta od trenutka kada rerna dostigne željenu temperaturu i onda stavite testo u nju.
Savet plus:
U svako testo stavite jednu supenu kašiku jabukovog sirćeta, em je zdravo, em bolje naraste a nadasve testu daje dobar šmek.
loading...