Dame u ovim godinama su najluđe: Kriza srednjih godina kod žena

0
1205
Kriza srednjih godina kod žena
Kriza srednjih godina kod žena
loading...

Kriza srednjih godina kod žena: Žene često ne vide da je srednje doba vitalna faza ličnog sazrevanja sa svojim jedinstvenim izazovima.

 

U ovom trenutku u životu , kao I u nekoliko drugih, žene moraju da reaguju, pokrenu ili promene u svoj način života bez obzira da li se tu radi o njihovim odnosima, fizičkom zdravlju ili poslu. Savremena žena srednjih godina može očekivati da živi još nekoliko decenija i , umesto da razmišlja o penzionisanju , mnoge žene se kreću u novi posao ili proširenje njihovog postojećeg posla. U svakom slučaju, žene shvataju da nije kasno da imaju korist od promena bez obzira na godine.

Važno je za žene da shvate da nikada nije kasno da se potraži pomoć koja im je potrebna u cilju dobijanja većeg zadovoljstva u životu. Žene imaju korist od dobijanja stručne pomoći na niz pitanja koja se mogu javiti u srednjem dobu, uključujući: perimenopauzu, poremećaje u ishrani, seksualne probleme, alkohol i drogu, kao i hronične bolesti. Na bilo koji period u životu, uspešna psihoterapija može povećati svest osobe, misli i osećanja i pomoć u otkrivanju efikasnijih načina razmišljanja i ponašanja.

Pročitajte i  Za sve dame koje nekad zažale što se nisu rodile ko muško: 13 razloga zašto je bolje biti žena

Postoji nekoliko teorija i stilova psihoterapije, ali dva najpopularnija su psihodinamska terapija i kognitivno-bihejvioralna terapija.

Psiho-terapije prepoznaje da dosadašnja iskustva i osećanja kojih niste svesni utiče na vaše sadašnje emocionalno blagostanje i funkcionisanje. Kognitivno-bihejvioralna terapija je manje povezana sa prošlošću i nesvesnim osećanima, umesto toga fokusira se na način da promeni štetnea razmišljanja i ponašanja, kao što su pušenje ili fobije. Ne postoji jednostavan odgovor na pitanje koja terapija je bolja, ali je dokazano da kombinacija različitih vrsta terapije može da Vam pomogne da bolje razumete sebe, da se oslobodite dosadnih simptoma I promenite loše navike.

lekarinfo.com

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.