fantastična u krevetu
Image courtesy of Charisma at FreeDigitalPhotos.net

Svi znamo da su seksualne fantazije nešto sasvim normalno, ali da li isto važi za prirodu vaših fantazija? Rezultati najnovijih istraživanja pokazali su koje su erotske fantazije najzastupljenije, a koje su… pa… drugačije.

NJEGA LJUBIŠ, A O DRUGOM MAŠTAŠ

Seksualne fantazije nisu često tema razgovora, ali svakako jesu nešto o čemu se često razmišlja.

reklame

Većina istraživanja do sada bavila se pretežno studentima, a složićete se da oni nisu baš najreprezentativniji uzorak. Međutim, istraživači sa Univerziteta Kvebek u Montrealu (Kanada) sada su prvi put za ispitanike imali 1516 odraslih osoba (799 muškaraca i 718 žena), kojima su postavili 55 pitanja u vezi sa erotskim mislima. Na pitanja je odgovarano na skali od 7 podeoka, od “izričito se slažem” do “nikako se ne slažem”.

fantastična u krevetu

Oko 85 odsto ispitanika okarakterisalo je sebe kao heteroseksualno, 3,6 odsto izjavilo je da je homoseksualno, a preostali procenat ljudi izjavio je da se nalaze negde između.

“Klinički, znamo šta su patološke seksualne fantazije: uključuju nasilni odnos koji uzrokuje bol, ili su apsolutno neophodne kako bi osoba doživela zadovoljenje, navodi Kristijan Džojal, autor studije. “Ali, nevezano za to, šta su tačno atipične ili nenormalne seksualne fantazije?”.

MUŠKE FANTAZIJE

Rezultati istraživanja donekle su iznenađujući, a donekle očekivani.

Muškarci fantaziraju češće od žena, ali razlika nije drastična. Najveća razlika među polovima je, ipak, ono što dolazi posle fantazije – muškarci bi u većini slučajeva želeli da ostvare svoju fantaziju. Žene, sa druge strane, znatno jasnije razdvajaju fantaziju i realnost. One nemaju veliku želju da maštanje sprovedu u delo.

Ali, koje su to seksualne fantazije najzastupljenije?

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.