Ostavi ga na finjaka: Najbolji saveti kako da raskineš sa dečkom a da mu ne slomiš srce
Foto: freepik.es

Raskid veze može biti grozno iskustvo za obe strane, ali i miroljubiv rastanak, a sve najviše zavisi od osobe koja je donela tu odluku.

A ako upravo planirate da ostavite dečka, onda biste sigurno radije htele da doživite ovaj drugi scenario, što i nije tako teško ostvariti. Postoji nekoliko koraka koje treba da preduzmete pre i tokom samog raskida kako mu ne biste u potpunosti slomile srce, a otkrivamo ih u nastavku:

Budite jasne

Ljudi obično požele da raskinu vezu sa nekim sa kim više ne dele iste ciljeve, vrednosti, potrebe i želje. Zato pre samog raskida napravite popis stvari oko kojih se više ne slažete kako biste mu što jasnije i konkretnije objasnile zašto ga ostavljate. A napravite i jedan popis za sebe na kojem ćete navesti svoje planove, želje i ciljeve za budućnost te ih vizualizujte kako biste ih lakše ostvarili.

reklame

Odljubite se u svojoj glavi

Teško je raskinuti sa nekim ako ste fokusirane samo na srećne zajedničke uspomene. Ako pokušavate da ohrabrite sebe da ostavite dečka, pokušajte odagnati takve misli i koncentrišite se na negativne trenutke u vašoj vezi, pokušajte da se prisetite i kako ste se osećale tada. Tako ćete se lakše odvažiti na raskid i sprečićete da vas lepe uspomene nateraju da mu ipak pružite još jednu priliku.

Budite ljubazne, ali i stroge

Svaki raskid je težak i to ne samo za osobu koja je ostavljena nego i za onu koja nekoga ostavlja. Stoga je dobro da, kada raskidate s dečkom, pokušate da budete što ljubaznije i pažljivije. Ali pritom je važno i postaviti stroge granice kako on ne bi pogrešno protumačio vaše namere, a vi zaglavili u vezi sa nekim koga više ne volite.

Razmislite o tome šta zaslužuje

Samo vi znate kakvo ponašanje zaslužuje muškarac kojeg ostavljate. Hoćete li raskinuti tokom večere u restoranu ili ćete mu samo poslati SMS poruku, zavisi samo od vas, odnosno od razloga zbog kojih ga ostavljate. Možda u vašem slučaju i zaslužuje da mu slomite srce, ali i u takvoj situaciji možete odabrati da budete bolja osoba od njega i primeniti prethodne savete.

Gledajte u budućnost

Setite se svih pozitivnih stvari koje vam donosi slobodan život i pozitivnim mislima oterajte sve negativne koje donosi raskid. Sada ste samo vi bitne i slobodno možete biti malo sebične.

index.hr

 

loading...