Da li samo želite seks, ili vam je potrebna romantika?

ODGOVORI I REZULTATI TESTA:

SANJAR

Vi uživate u nežnim nagoveštajima ljubavnog zavođenja i osvajanja, prijaju Vam nežni dodiri, držanje za ruku, poneki poljubac na početku poznanstva i veze. Kada neko od Vas očekuje slobodno seksualno izražavanje i intimni odnos na počektu poznanstva, to Vas automatski udaljava od takve osobe. Pali se Vaša “crvena lampica” za beg od takve osobe. Za Vas je potrebno vreme upoznavanja i prilagođavanja, ne možete sa nekim odmah da bude bliski u seksualnom odnosu. Voli da maštate o različitim situacijama upoznavanja na neobičnim mestima, romantičnim susretima, ljubavnom osvajanju i o seksualnim odnosima. Potrudite se da druga strana shvati i poštuje Vaše potrebe, nemojte dozvoliti da Vas neko prisiljava na situacije u kojima se ne osećate slobodno ili prijatno. Ljudi imaju različite potrebe i na različite načine zadovoljavaju svoju seksualnu prirodu, tako je i sa Vama.

NEODLUČAN

Vama je najteži početak poznanstva ili odnosa, najčešće delujete neodlučno i ne znate tačno šta želite. Pomisao na strast, takođe Vas najčešće čini vrlo nesigurnom osobom ili Vas čak, odbija. Takvo psihološko stanje nije čudno. Verovatno da ćete biti mnogo odlučniji u svojim stavovima, tek kada zaista budete sigurni u ono što želite ili osećate. Moguće je da ste svoje ljubavno i seksualno iskustvo najviše sticali zbog svoje prirodne radoznalosti i želje za saznanjem, a manje zato što Vam je zaista bilo stalo do tih osoba. Naravno, sve je u životu i vrlo poučno. Važno je da ne žalite za nekim situacijama ili da ne doživljavate traumatično neka seksualna iskustva. Vremenom treba da formirate svoje seksualne afinitete, bolje kriterijume i iskustvene stavove. Naučite da, pre nego sto zakoračite u novu ljubavnu vezu ili avanturu, više osluškujete svoj unutrašnji glas i pratite svoja osećanja.

reklame

AKTIVAN UČESNIK

Za Vas seksualni aspekti, zaista imaju veoma važnu ulogu u Vašem životu. Pri tome, veoma odgovorno i savesno postavljate različite kriterijume ili granice u svom seksualnom ponašanju. Jasno Vam je da kada nekog poljubite i pomazite, ili kada sa nekim imate seksualni odnos, to ne mora samo Vas da usreći. Stalo Vam je da zadovoljite svoje seksualne potrebe, ali svesni ste i odgovornosti prema partneru sa kojim se nalazite u ljubavnoj vezi. Obično ne ulazite u neke nepromišljene ljubavne avanture. Trudite se, da pri izboru novog ljubavnog partnera uskladite svoj razum i osećanja. To je zaista mudro ponašanje, jer na takav način imate najviše izgleda da doživite mnogo radosti i sreće u ljubavnom životu, kao i da u potpunosti uživate u seksualnim odnosima. Stalo Vam je da ostvarite ravnotežu u ljubavnom odnosu.

ZAVISNIK OD SEKSA

Vaš odnos prema seksu, u slobodnom žargonu moze da se okarakteriše i kao “odnos prema sportu”. Stalo Vam je da se afirmišete kao “savršeni ljubavnik(ca)” i najčešće od svog partnera očekujete raznovrsna zadovoljstva ili vrhunska uzbuđenja. Povremeno imate sklonost da rangirate svoje seksualne partnere na različite načine: po kriterijumu uspešnosti, sklonostima, ponašanju, zadovoljstvu i sl. “Leteti sa cveta na cvet”, nikada ne može da Vas afirmiše u potpunosti. Na žalost, previđate neke izuzetno važne faktore u zajedničkom odnosu kao što su: poverenje, osećanje bliskosti i vernost ili odanost. Zadovoljstvo koje pruža seksualni odnos zavisi od obostrane bliskosti i prepuštanja. Ne možete upoznati potpuni vrhunac ili savršenstvo u ljubavno-seksualnom odnosu, dokle god se u potpunosti ne prepustite svom partneru i ne izgradite zajednički odnos poverenja.

Povratak na TEST

vesti-online.com

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.