čokolada pixabay

Ako napravite čokoladu prema osnovnom receptu, imaćete posnu poslasticu, ali u mrsnim danima je možete obogatiti omiljenim ukusima i napraviti bukvalno kakvu god želite

Ako ste i vi jedan od onih koji ne veruju prodavcima i više volite da sve napravite sami, sada to možete da uradite i kada je u pitanju omiljena poslastica – čokolada!

U pitanju je osnovni recept za posnu čokoladu, koji možete da obogatite dodajući omiljene sastojke, što će, naravno, dati još lepšu i ukusniju poslasticu po vašem ukusu.

reklame

Sastojci:

120 grama sirovog veganskog kakao butera, 60 grama sirovog veganskog kakao praha, 50 grama agava sirupa (ako volite slađe, stavite više).

Priprema:

U posudi na pari otopiti kakao buter, na temperaturi do 45 stepeni. Kada se otopi, skinite posudu sa pare. U otopljeni kakao buter dodajte kakao prah i agava sirup. Ovo možete ručno mešati, dok god se ne pretvori u potpuno glatku strukturu. Sve grudvice od kakao praha treba da se rastope, piše Lovesensa.rs.

Osim ručno, ovo možete da sjedinite i u blenderu, ili uz pomoć mutilice ili miksera. Za otapanje kakao butera i mešanje, najbolje je koristiti oblu, inoks posudu. Mešati masu dok temperatura ne dostigne približno 26 stepeni. Tada je čokolada spremna da se sipa u kalupe. Koristite silikonske kalupe – oni su za to najpraktičniji i najdekorativniji…

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.