Ako napravite čokoladu prema osnovnom receptu, imaćete posnu poslasticu, ali u mrsnim danima je možete obogatiti omiljenim ukusima i napraviti bukvalno kakvu god želite
Ako ste i vi jedan od onih koji ne veruju prodavcima i više volite da sve napravite sami, sada to možete da uradite i kada je u pitanju omiljena poslastica – čokolada!
U pitanju je osnovni recept za posnu čokoladu, koji možete da obogatite dodajući omiljene sastojke, što će, naravno, dati još lepšu i ukusniju poslasticu po vašem ukusu.
Sastojci:
120 grama sirovog veganskog kakao butera, 60 grama sirovog veganskog kakao praha, 50 grama agava sirupa (ako volite slađe, stavite više).
Priprema:
U posudi na pari otopiti kakao buter, na temperaturi do 45 stepeni. Kada se otopi, skinite posudu sa pare. U otopljeni kakao buter dodajte kakao prah i agava sirup. Ovo možete ručno mešati, dok god se ne pretvori u potpuno glatku strukturu. Sve grudvice od kakao praha treba da se rastope, piše Lovesensa.rs.
Osim ručno, ovo možete da sjedinite i u blenderu, ili uz pomoć mutilice ili miksera. Za otapanje kakao butera i mešanje, najbolje je koristiti oblu, inoks posudu. Mešati masu dok temperatura ne dostigne približno 26 stepeni. Tada je čokolada spremna da se sipa u kalupe. Koristite silikonske kalupe – oni su za to najpraktičniji i najdekorativniji…