Ascendent igra glavnu ulogu: Horoskop za 2019. godinu po podznacima

Podznak OVAN

Sam početak godine donosi veliki nalet energije, ali oprezno da se ne povredite! Tako snažno se niste osećali još od februara 2017. Koje želje ste imali tada? Koliko se trenutne želje slažu sa onim što želite da ostvarite u daljoj budućnosti? Koliko energije imate za nove obaveze i na šta je zaista potrebno da se usredsredite? Pazite da svojom brzopletošću i nestrpljenjem, ne povredite nekog vama dragog, izjavama koje su samo odraz rasejanosti. Tokom cele godine se transformiše oblast karijere i poslovna sfera života i može doći do napredovanja i prilike za promenu posla, čije se naznake pojavljuju od januara, nakon pomračenja, piše Astro portal.

Do početka marta i dalje jača potreba da budete svojeglavi i buntovni, kao i da provocirate partnera svojim drugačijim stavovima. Period kada je trebalo da više rizikujete se ove godine završava, pa ako tu fazu niste proživeli, nezadovoljstvo od proleća ćete lečiti neočekivanom kupovinama i instinktivnim trošenjem na male hirove. Ipak, neophodno je da se obrati pažnja na finansijsku situaciju. Razmislite i o inovativnim načinima zarade, odlasku u inostranstvo ili potpunoj promeni odnosa prema novcu. Iako se može javiti potreba da se puno toga novog započne, primoreni ste da čuvate resurse. Traži se ozbiljnost i odricanje uz vrlo odgovoran pristup obavezama zbog čega situacija u kući može trpeti, pogotovo od sredine juna, pa svaka potencijalna nesuglasica na poslu može da stvara i emocionalne izlive kod kuće.

reklame

Pojačava se svet snova, bežanje u sanjarenje po danu, kada obaveze pritisnu i maštanje o nekom manje napornom periodu, uz potrebu da imate tajno mesto gde ćete pobeći i sakriti se kada vam svi idu na živce. Idealno bi bilo da ovaj uticaj iskoristite za ispoljavanje emocija putem umetnosti, slikarstva pogotovo, ali višestruko bi imali koristi i od meditacije ili neke druge spiritualne prakse. Na jesen se fokus prebacuje na partnera i vaš odnos, što u oktobru može rezultirati bitnim odlukama, ali i svađom ako vezu ne shvatate ozbiljno i ako ne posvećujete dovoljno vremena zajedničkim aktivnostima. Biće potrebno da naučite da obećanja koja ste dali voljenoj osobi treba zaista i da ispunite. Iskoristite ovu godinu da putujete i upoznajete nove kulture, a za kraj godine, ako ste bili vredni vrlo pozitivan period dolazi za oblast karijere. Uvidećete da se sav trud isplatio nakon čega jedna potpuno nova faza života počinje. Gradite u ovoj godini mudro i strpljivo, ali bez žurbe i rezultati neće izostati.

Ascendent igra glavnu ulogu: Horoskop za 2019. godinu po podznacima

Podznak BIK

Mnogi vaši prijatelji deluju kao da vode idealne živote i u ovoj godini želite da se i vi približite tim idealima i ostvarite neke od svojih davnih ciljeva, pa vam bliski prijatelji mogu pomoći svojim savetima i iskustvom. Finansijski ova godina može da donese veći broj prilika za dodatnu zaradu novca, ali se vaši troškovi mogu povećati i zbog burnog ljubavnog života. Vrlo je važno da makar u svojim navikama pronađete stabilnost, jer je to za vas bitno životno pitanje. Ova godina nije loša i za promenu starih uverenja i stavova i odbacivanje svega što vam više ne služi. Do marta vas mogu i dalje mučiti egzistencijalni strahovi koje ne umete tačno da definišete, ali koji vam noću ne daju mira i povećavaju količinu stresa koju ni relaksacija ni odmor ne mogu da smanje.

Od marta, imaćete vremena da i vi budete malo više skloniji riziku i buntovništvu. Nećete imati živaca da trpite da drugi rukovode vašim životom. Okolina može biti iznenađena vašom potpunom transformacijom ličnosti i potrebom da sve ono što je bilo stabilno iz korena promenite, neočekivano i naglo. Delovalo je da je sve u redu. Ipak, vi ste se naoštrili da svoj život živite po svojoj meri i sada je idealno vreme da se izborite za to. Može vam postati jasno i da sloboda ima svoju cenu, pa se nemojte iznenaditi ako to sa sobom bude vuklo i smanjeni broj prijatelja ili sukob sa nekim sa kim radite tokom januara i leta, pod uticajem pomračenja. Ako emotivna situacija nije rešena tokom prošle godine, sada možete dodatno želeti veću slobodu. Od sredine maja jedna jako lepa emotivna prilika može biti vrlo moguća u vašem životu, koja potpuno iznenada može doneti ono što ste godinama tražili i sanjali, a niste uspevali da pronađete.

Obratite pažnju na ishranu i smanjite slatkiše ako u njima pronalazite odušak od emotivnih tenzija, a posebno bi bilo korisno kada bi se više kretali i na taj način izbacili stres. Mnogi će biti iznenađeni vašom željom da probate nove stvari, da se ponašate netipično za vas i izađete iz rutine. Krajem godine vas upravo ta nova otvorenost može odvesti na jedan bitan dalek put koji vam može u potpunosti promenti životnu filozofiju, a time i budućnost, pa vas navesti i da bolji i kvalitetniji život potraže u inostranstvu. Stabilnost je najvažnija kada želimo da unapredimo život, a tek kada su sve druge potrebe izmirene, onda možete da se bacite na avanturizam i istraživanje novih vidika, inače je to samo raskalašni nepotrebni rizik nakon koga vam može biti potrebno puno više vremena da se oporavite i ponovo stanete na svoje noge, čvrsto i stabilno.

loading...