Anoreksija,foto Pixabay

Majka Loredane Verte, devojke koja je tragično preminula u 19. godini zbog anoreksije, pet godina nakon njene smrti odlučila je da podeli sa svetom dnevnik svoje ćerke da bi pomogla svim osobama u borbi sa ovom opakom bolešću koja sve više uzima maha kod tinejdžerki.

“Mrzim svoj život, mrzim svoje svoje telo, želim da budem mršava, napisala je u potresnom dnevniku tinejdžerka, piše Kurir.
Loredani je dijagnostifikovan poremećaj u ishrani kada je imala 16 godina i pune tri godine se borila, a onda su počeli da joj otkazuju organi. Posle oboljenja jetre 2009. devojka je umrla od srčanog udara, a pet godina posle smrti, njena majka Ana je odlučila da pokaže ćerkin dnevnik kako bi pomogla svima da razumeju kroz kakve muke je prolazila ova devojka”, piše Daily Mail.

“Anoreksija je okupirala svaku njenu misao”, rekla je njena majka.

reklame

Njena borba sa anoreksijom je počela kada je imala 16 godina, ubrzo pošto se upisala u plesnu školu. Prema rečima njene majke, ona je jednog dana došla sa treninga veoma uznemirena.

“U to vreme nisam mogla da razumem kako je izgubila kontrolu nad svojim telom i kako joj nije bilo bolje i pored sve naše brige. Ali sada, gledajući kroz njene oči, shvatila sam tu njenu borbu. Želim da druge devojke koje čitaju ovo prepoznaju sebe u njoj.- Rekla mi je da su sve devojke iz grupe mnogo mršavije od nje. Ona je već tada bila veoma lepa i vitka. Volela je da uživa i jede sa porodicom. Insistirala sam da je veoma lepa, ali je ona samo odmahivala glavom. Sve devojke imaju u jednom trenutku problema sa poverenjem, ali sam se nadala da će se izboriti. Počela je da jede veoma male porcije tokom obroka”, ispričala je očajna majka.

Loreda je u jednom trenutku priznala da ima problem i napisala: “Bože, potrebna mi je pomoć. Bojim se da mi je zaista potrebna pomoć. Nemam snage čak ni da plačem. Mrzim sebe i mrzim moj život”.

“Anoreksija je okupirala svaku njenu misao, celo njeno biće. Nije znala da je anoreksija smrtonosna bolest, ubica. Ako njeni dnevnici mogu da pomognu drugima, onda sam uradila nešto dobro”, rekla je Ana.

Kurir

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.