Konačno vam je poslao poruku i u želji da ostavite što bolji utisak, odgovor na istu smišljate satima, zovete sve drugarice i u dogovoru sa njima konačno odlučujete šta je pametno da mu prosledite! Naravno, većina će pre svega poštovati sledećih 6 pravila dopisivanja koje svi poštujemo, a zapravo ne bi trebalo jer nigde ne važe (osim u našim glavama) i samo stvaraju nevolje.

Sigurni smo da ćete se pronaći u sledečim redovima zato pogledajte ova nepisana pravila dopisivanja koja morate zaboraviti što pre!

reklame

Kada vas neko koga ne poznajete pošalje na nekoj društvenoj poruku “Kako si?”, odgovarate odmah “Dobro”, iako vam je bio najgori mogući dan!

Da li i vi poštujete nepisano pravilo da osobama koje ne poznajete dobro odgovarate kao po mehanizmu uobičajnim porukama “Dobro sam”, “Ništa, ti?” Ukoliko vam je zaista loše ili ste izuzetno srećni slobodno podelite ta osećanja, a i komunikacija će biti sigurno zanimljivija!

 

Morate da stavite 9000 smajlića i uz to obavezno ide i “hahahahahah”, inače će osoba sa druge strane pomisliti da ste ozbiljni, tužni, dosadni…

Naravno da poruke mogu drugačije da se protumače u odnosu na živu konverzaciju, ali to nikako ne znači da iza svake reči treba da stoji jedan smajli :). Dovoljno je da porukama pokažete svoje raspoloženje u dodatak jednog emotikona i hahaha, ukoliko je sadržaj zaista toliko zanimljiv i smešan!

loading...