Ukoliko primetite na Fejsbuku ili Vajberu da vam osoba sa kojom se dopisujete nešto piše, čekate da ona završi svoj deo kako bi vi napisali svoj!

Još jedan od nepisanih pravila koje sigurno rado koristite, a ni sami ne znamo zbog čega! Dopisivanje nije isto što i živa komunikacija, tako da ćete u razgovoru logično sačekati da neko završi rečenicu, dok u dopisivanju je potpuno dozvoljeno da “upadnete” nekome u reč!

Ukoliko odmah odgovorite na poruku, osoba sa druge strane će pomisliti da ste ceo život samo čekali tu poruku i zato imate pripremljen odgovor na istu!

Zašto biste čekali da prođe 7 sati i 7 minuta da bi odgovorili “Ništa posebno, ti?”. Ako ste videli poruku i imate želju da odgovorite, učinite to bez bilo kakve taktike i vremenskog ograničenja! Možda ta osoba jedva čeka da pročitate i napišete još nesto kako bi se komunikacija nastavila!

Ako ne odgovorite na poruku kada vam je poslata osećate neku vrstu odgovornosti da objasnite zbog čega smo kasnili sa odgovorom!

reklame

Osim u slučaju kada je u pitanju posao, ili nečiji život zavisi od vašeg odgovora…logično je da uputite “Izvini, tek sada vidim poruku”. U ostalim slučajevima odgovor je dozvoljen onda kada vi mislite da treba da ga pošaljete!

poruke-mobilni-sms

Poruka OK ukazuje da je neko opasno ljut na vas!

Iako skraćenica OK preko poruka može delovati izuzetno okrutno, zapravo je samo još jedan način na koji vam osobe sa kojima smo u kontaktu potvrđuju da je sve u redu! Naravno, možda neko i želi da vas iznervira sa jednostavnim OK, ali nikako ne smete smetnuti s uma i da je to samo potvrda!

P.S: Ukoliko ne volite OK poruke, potrudite se da i vi ne šaljete iste!

cosmopolitan.rs

loading...