Kako napraviti testo za pizzu koje se ne lepi: Teško je pronaći onoga ko ne voli finu i ukusnu picu, a njena je prednost ta da na testo možete staviti sve svoje omiljene sastojke. Ako još niste probali, vreme je da pokušate napraviti domaću picu, a za to će vam trebati i dobar recept za testo.
Sastojci
1 i ¼ šoljica tople vode
3 šoljice brašna
1 paketić suvog kvasca
1 i ½ kašika šećera
1 kašika maslinova ulja
2 kašičice soli
Priprema
U posudu za mešanje ulijte toplu vodu. Dodajte šećer i lagano promešajte dok se šećer ne otopi.
U vodi sa šećerom dodajte kvasac. Smesu ostavite da odstoji pet minuta kako bi se kvasac digao. Kada smesa naraste, dodajte mešavinu brašna i soli.
Mikserom miksujte na najmanjoj brzini oko dva minuta. Nakon toga pojačajte na srednju brzinu i miksujte još kojih šest minuta. Dok miksujete testo, dodajte kašiku maslinovog ulja.
Uzmite posebnu posudu, sipajte maslinovo ulje tako da prekrije dno. Testo oblikovano u kuglu stavite u tu posudu i dobro ga uvaljajte u maslinovo ulje. Testo pokrijte i ostavite da odstoji 30-45 minuta.
Ne propustite: Najbolji recepti za krompir: 12 užasno ukusnih jela sa krompirom
Za to vreme testo bi trebalo da naraste za duplo i ne bi smelo da se lepi. Izvadite testo iz posude, oblikujte ga u željeni oblik i ostavite da odstoji još kojih 30 minuta.
Ne propustite: Najlakši način pripreme za najukusniji podvarak (VIDEO)
Nakon toga na njega stavite namirnice koje želite i pecite na 220 stepeni 10 do 15 minuta.