Naslovna HOROSKOP HOROSKOP: Značenje astroloških kuća: šta o našoj sudbini govori prva kuća u...

HOROSKOP: Značenje astroloških kuća: šta o našoj sudbini govori prva kuća u natalnoj karti

2382
PODELI
značenje astroloških kuća
značenje astroloških kuća

Astrolozi otkrivaju značenje astroloških kuća i kakve nam pozitivne i negativne udare sudbine predviđa prva astrološka kuća!

U razmatranju natalnog horoskopa se uvek polazi od prve kuće, koja predstavlja samog natusa, i mora biti analizirana uz znak Ovna i Marsa.


Prva kuća predstavlja energiju osobe, ona je sudbina natusa definisana količinom i kvalitetom energije.

Kvalitet energije daje smer, a količina energije daje mogućnost da natus bude slobodan, kao u mitu o letećem Ovnu sa zlatnim runom, koji je mogao da se letenjem izvuče iz teške sudbine.

Prva kuća sadrži sam vrh energije koja je konkretno fokusirana, i ta energija čini glavnu sudbinu jedne osobe.

HOROSKOP: Izračunajte svoj podznak ili ascendent pomoću ovog kalkulatora…

Postoji nekoliko stvari koje treba ovde razmatrati. Od energije se formira i ono što osoba sama čini, ali i sve ono što joj se događa.

značenje astroloških kuća
značenje astroloških kuća

Ukoliko je izlazeći znak muškog kvaliteta, ono što natus radi je ono što mu se događa. Ukoliko je ženski znak na Asc-u, osobi se stvari događaju.

To je, naravno, jedno vrlo uopšteno i široko pravilo, ali ono definiše da li energija ide ka natusu ili je on taj koji deluje, piše Profesionalna astrologija.

Pročitajte i  HOROSKOP: Mlad Mesec u Biku 15. maja 2018. donosi velike promene i nove početke svim horoskopskim znacima

Ono što daje vrlo konkretnu sliku je kuća koja odgovara izlazećem znaku. Pa ukoliko je izlazeći znak Rak, natus je definisan četvrtom kućom, pored Meseca koji će se sigurno posmatrati kao planeta koja njime vlada.

Koliko je nepovoljnosti vezano za četvrtu kuću, u toj meri osoba duguje simbolici izlazećeg znaka, a kada je harmonično postavljena, dobija od njega.

Dok se ne pogleda odgovarajuća kuća znaku na Asc-u, ne može se znati da li je, na primer, čovek sa Ribama na Asc-u spiritualna priroda, ili je u pitanju osoba koja će biti u zatvoru ili imati neki problem sa psihom.

Mora se pogledati njegova dvanaesta kuća, pa će se proceniti, u zavisnosti od toga šta je u prirodi te kuće, da li natus od nje dobija ili joj duguje. Asc se stiče vezivanjem određene energije – na pozitivan ili negativan način.

Prva kuća otkriva probleme i ljubavnu čežnju

Dovoljno je samo da se neka stvar izrazito ne voli i natus je vezan za taj znak na negativan način, on će postati taj izlazeći znak, i imaće problem u toj kući ili kroz vladara.

Na drugi način, natus se mogao vezati za taj znak iz ljubavi i tada će kuća izlazećeg znaka ili njen vladar biti povoljno postavljeni.

Pročitajte i  Poruka Venere u Blizancima za svaki horoskopski znak: Otkrijte da li će vam ljubav, posao, pare ili zdravlje biti prioritet do 19. maja 2018. godine

HOROSKOP: Izradite natalnu kartu, izračunajte jednostavno putem ovog kalkulatora…

Ipak, najčešće je slučaj da ljudi duguju znaku na Asc-u.

Izlazeći znak Ovan

U slučaju da je Ascendent natusa u znaku Ovna, energija je veoma fokusirana na samu ličnost.

Znak i kuća koja primarno govori o osobi u ovom slučaju je prva kuća, zato treba posmatrati sve planete u njoj i aspekte koje primaju.

Ukoliko su u prvoj kući malefici, ili su planete loše aspektirane, reč je o naglim događajima – osoba je izložena udarima sudbine na brz, nagao način, a puno će zavisiti od činjenice da je upravo ona takve prirode.

.

Potrebno je pogledati vladara prve kuće, i gde ide. U meri u kojoj je sudbina negativna, osoba može imati poteškoća od svih novih stvari koje započinje, imati probleme uzrokovane svesno, sopstvenom prirodom.

Ukoliko je prva kuća pozitivna, osoba će imati uspeh od svih akcija koje sama započne. Dobar primer za ovo je horoskop Če Gevare, koji je bio ascendentalni Ovan, sa Uranom na Asc-u i Marsom, vladarom prvog polja, u Ribama u dvanaestoj kući – pa je naravno jedan deo života proveo u ilegali.

Često je sudbina Ovna da bude izdat od svojih prijatelja, ali i za druge životne situacije Uran u Ovnu je već prilično riskantan znak…


Inicijalizacija u toku...