ŽENSKE PREDRASUDE: Luda sam za tobom ali između nas ne može ništa da se desi jer…

0
1716
ŽENSKE ISPOVESTI
loading...

Da li zaista želiš da pored sebe imaš Apolona od dva metra koji ne ume da sastavi 3 prosto proširene rečenice, ali ste sličnih godina i zarađuje bar koliko i ti pa odbacuješ tipa sa kojom se odlično slažeš ali on se ne uklapa u tvoju viziju pravog muškarca? 

 

Ženama od malih nogu u glavu ubacuju razne modele društveno prihvatljivog ponašanja – do kog doba bi definitivno trebalo da se udaju, da pre udaje ne treba da imaju previše veza jer će biti okarakterisane kao ”lake”, da za životnog partnera obavezno treba da odaberu nekog ko je sličnog obrazovanja, godišta, visine i ko zarađuje više od njih. A ko je uopšte stvorio ta nepisana pravila koja neretko stvaraju konfuziju u ženskim glavama i ko kaže da to baš tako treba da bude? Jer kad se pojavi gospodin Slučaj koji se ne uklapa u ono što su ih decenijama učili, dobar deo ženskog roda je spreman da u startu odbaci osobu koja se ne uklapa u te standarde. Neke od njih nikad neće saznati da bi baš sa tom osobom mogle savršeno da funkcionišu samo zato što su podlegle predrasudama i jer se plaše da bi mogle da budu podvrgnute podsmehu.

 

Ne, gospođo, to mi nije mlađi brat

Ti blizu 30, on jedva 20 ili ti odavno u 4. deceniji a on tek što je faks završio. Ima još varijacija na ovu temu ali suština je jasna. I on te užasno privlači i super se kapirate i uopšte nije nezreo za svoje godine ali kako da dopustiš sebi da ti neko, kad vas vidi na ulici, dobaci da šetaš dete? Ju, zaboga! Dobro, mogao bi da prođe kao varijanta za seks, možda bi i bilo zanimljivo da imaš ličnog boy toy-a. Jer ako se iole upustiš u neku pravu priču sa njim, počeće da te izjeda sledeće: a šta ako je sad ok, jer mu je zanimljivo što si ti zrelija i iskusnija ali kroz neko vreme ćeš se otromboljiti pa će početi da juri upola mlađe od tebe? A šta ako si već ozbiljno počela da razmišljaš o braku i porodici, a čini ti se da njemu to nije ni na kraj pameti jer se nije dovoljno ”iživeo” ili mu se toliko sviđaš pa bi na to pristao ali bi ti se činilo da si ga zarobila? I još sijaset gluposti tog tipa. A ko ti garantuje da ti neko tvog godišta ne bi priređivao gluposti koje više priliče tinejdžeru nego odraslom muškarcu? 

Pročitajte i  Dečko, menjaj ponašanje pod hitno ili ti samoća ne gine: Muškarci sa ovom osobinom teško pronalaze devojke

 

Ne vidi se ko koliko godina ima, samo da se zaista vole
Ne vidi se ko koliko godina ima, samo da se zaista vole

 

Nije mi to deda već dečko

Na ovim prostorima se i dalje blagonaklonije gleda na to da je muškarac stariji a žena mlađa nego obrnuto, pa onda to i ne bi trebalo da ti bude neki problem. Ali jeste, jer ti roditelji sigurno ne bi bili oduševljeni što si sa nekim ko je po godištu bliži tvom tati nego tebi, a tvojim drugaricama bi se verovatno omaklo da mu persiraju jer nisu iz iste priče. Da stavimo na stranu da bi ljudi koji vas ne poznaju u 80 odsto slučajeva mislili da si sponzoruša koja je nahvatala matorca zbog kinte inače šta bi drugo radila pored njega. Uostalom, sad sve odlično funkcioniše ali kroz koju godinu kad ti budeš želela da i dalje izlaziš, on će već oko 9 da zadrema ispred TV-a.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

nineteen − nine =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.