Jeste li oboje dovoljno jaki da se suočite sa posledicama?
Iako će vam svako reći kako mu ideja seksa bez obaveza zvuči vrlo privlačno, to je često lakše reći nego zaista sprovesti u delo. Mnogi su u bezbroj navrata mantrali „to je samo seks“, a onda ipak završili zaljubljeni. „Žene tu često više nagrabuse“, kaže dr Goldstein. „Štaviše, ako taj seks bez obaveza postane učestao, velika je mogućnost da će se uz njega mogu javiti i emocije. Žene su te koje više poistovećuju seks i osećanja od muškaraca i o tome treba voditi računa.

reklame

Kada se radi o seksu bez obaveza, do neke mere se uvek radi o emocionalnom riziku koji nam se može obiti o glavu. Seks sa bivšim može biti komplikovanje jer smo prema njemu već gajili osećanja. Kako možemo biti sigurni da se ona neće opet pojaviti? A i u obrnutoj situaciji – ako se on iznova zagreje, možda ćete ponovo morati i da raskinete.

Šta će vam o tome reći drugarice?
Čak i ako nešto želimo da zadržimo samo za sebe i ne želimo to da objavimo na velika zvona i tumačimo kao „samo seks“, nekada nije loše poslušati šta kažu oni koji vas znaju najbolje i kojima je stalo do vas. „Ma koliko seks sa bivšim bio lična stvar, biće vam lakše ako imate nekog dovoljno bliskog i pouzdanog da mu se poverite“, kaže dr Goldstein. „Ali pri tom treba biti i na oprezu. Ako nešto krene po zlu, poslednje što vam treba je drugarica koja će vam stavljati na nos ,Lepo sam ti rekla’. To vam baš i ne treba. Treba vam poverljiva osoba da se olakšate, ali kada se odlučite ko će to biti, pazite da to bude neko ko će vas podržati, a ne osuđivati.“

Na kraju krajeva, odluka je na vama i vašem bivšem. Ako se oboje složite kako vam je stalo samo do toga da se dobro zabavite, bez ikakvih drugih obaveza, navalite. To vam niko ne može zabraniti niti vam zbog toga mogu suditi. Mnogo je prednosti kada se nađete u krevetu sa nekim ko već zna vaše telo, zna šta volite i ne mora da gubi vreme da to sve opet shvati, nego zna gde ste stali i nastavlja od te tačke. Kad se radi o seksu posle raskida, ponekad gubimo iz vida da on može imati i drugu, rizičnu funkciju. O tome se retko priča, ali uopšte nije nevažan moment. Ako se malo bojite da će vas takav odnos povući natrag u vrtlog emocija koje ne želite nazad – bolje je da ostanete sa strane.

Ako vam je seks bio dobar, lako ćete se uveriti da su orgazmi sa njim češći i snažniji i da je on talenat koji zna šta treba da radi

Kada se radi o seksu bez obaveza, do neke mere se uvek radi o velikom riziku u koji su uključene i emocije, a koji vam se vrlo lako može obiti o glavu.

Izvor: Cosmopolitan

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.