Zategnite guzu kućnim poslovima!

Kada gurate usisivač napred-nazad, vežbate mišiće leđa i ramenog pojasa. Dok peglate najviše koristite tricepse…

Dok sređujete kuću, čistite, perete i peglate, možda gunđate u sebi ili pevušite, ali verovatno niste svesni koliko dobro činite svom telu. Umesto teretane, džogiranja i raznih vidova fizičke aktivnosti, najjeftinija i najpraktičnija varijanta je “trening u kući”.

Kada gurate usisivač napred-nazad, vežbate mišiće leđa i ramenog pojasa. Ako posle toga osetite bol u vratu, to je zato što vam je glava bila pognuta. Ako dršku podesite prema svojoj visini, angažovaćete i mišiće na grudima.

reklame

Dok peglate najviše koristite tricepse. Iako deluje monotono, to je dobra vežba za ruke, jer često pravite kratke pauze dok ostavljate i uzimate peglu. Nemojte da stojite dugo, da ne opteretite noge, već šetkajte koliko možete oko daske za peglanje. Kada završite, uradite vežbe istezanja, naročito za ruke i ramena.

Pranje prozora je naporno, posebno za one koji nisu u kondiciji i imaju slabe mišiće na rukama. Ako su prozori visoki, nemojte da se istežete jer zamarate kičmu, već koristite merdevine. Ovo je dobra vežba za sve koji žele da smršaju, a nakon pranja prozora obavezno istegnite mišiće.

Mašina za veš je neizostavni detalj u svakom domu, ali mnoge stvari se peru “na ruke”, bilo da je u pitanju odeća od osetljivih materijala, ukrašena šljokicama i aplikacijama, nova koja pušta boju ili jednostavno nemate vremena da uključujete mašinu za nekoliko stvarčica. Ovo je dobra vežba za grudne mišiće, rameni pojas i naravno bicepse i tricepse. Ako to radite nad kadom, onda istežete i kičmu, ali to se ne preporučuje osobama koje imaju problema sa diskus hernijom. Zato je bolje da kadicu sa vešom podignete u visinu bokova, a dok perete veš možete da stiskate i opuštate mišiće zadnjice i imaćete savršenu guzu do leta.

novosti.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.