Zajednički život sve menja – upozorenje je koje dobiju gotovo svi parovi kad odluče da stanuju na istoj adresi. Ma koliko da su sumnjičavi, vremenom shvate da neke stvari nestaju, dok se druge, manje lepe, množe

U početku beše idila. Hodali su po oblacima, hranili se vazduhom, lečili pogledima. Ona je obožavala čak i njegovu dečačku nemarnost jer ju je asocirala na slobodan karakter. On se divio njenoj odgovornosti zbog koje ju je zvao neodoljivom štreberkom. Mislili su da nema ljubavi kao što je njihova. Bili su sigurni da će idila trajati večno, pišu Večernje novosti.

A onda, oblake je zamenilo kamenje, vazduh se proredio, pogledi postali otrovni. Nju je počela da izluđuje njegova nesposobnost da zapamti važne datume, on joj je sve češće zamerao da je dosadna. Počeli su da žive zajedno.

reklame

Zajednički život sve menja – upozorenje je koje dobiju gotovo svi parovi kad odluče da stanuju na istoj adresi. Ma koliko da su sumnjičavi i uvereni da će uvek biti jednako zaljubljeni i složni kao na početku veze, vremenom shvate da su iskusni imali pravo i da neke stvari nepovratno nestaju, dok se druge, manje lepe, množe. Ima parova koji uspeju da uđu u kategoriju izuzetka, ali većini se dogodi bar po neka stavka sa ovog spiska.

SVE JE MANjE…

Romantike – Nekada ste svaki zajednički trenutak koristili da razmenjujete nežne reči i poglede, a vikendom ste se ušuškani, razvlačili u krevetu do podneva. Sada iskačete iz kreveta kao raketa kako biste raspremili kuću i otišli na pijacu. Romantične SMS poruke povukle su se pred najezdom poslovnih u kojima partnera obaveštavate o tome šta treba da kupi u prodavnici.

Flerta – Uporedo sa romantikom, nestaje i flert. Sada kada su definitivno osvojeni, partneri više ne vide poentu u dvosmislenim porukama, lakim provokacijama, usputnim dodirima. Nažalost, jer upravo manjak flerta i romantike može ubiti vezu, pa stručnjaci preporučuju da je s vremena na vreme oživljavate i ne dozvolite da nestane.

Seksa – Svaki susret je počinjao ili se završavao seksom, a sada prolazite jedno pored drugog ni ne pomislivši na trenutke strasti. Seks neretko postaje još jedan posao koji se “odrađuje” ili prolongira za sutra, prekosutra, narednu nedelju. Naravno, ne možete očekivati da strast puca kao na početku veze, ali nemojte dozvoliti da seks padne na deseto mesto vaše liste prioriteta. Jer, mada ga ima manje, velika je šansa da će biti kvalitetniji pošto se dovoljno dobro poznajete i spremniji ste da eksperimentišete.

Razgovora – Ni “volim te” više nije deo vašeg svakodnevnog repertoara. Dok ste ranije ove dve čarobne reči izgovarali u svakom trenutku, sad ih čuvate za specijalne prilike. Škrti postajete i kad je reč o ozbiljnim razgovorima koji se tiču osećanja, želja, maštarija. Surova svakodnevica ne ostavlja mnogo prostora ni vremena za šaputanja na jastuku, ali ako želite da vaša veza opstane, probajte da ukradete te dragocene trenutke.

…nastavak na sledecoj stranici…

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.