ZA ONE OD 25 I VIŠE: 10 najiritantnijih roditeljskih pitanja i šta ona zapravo znače

0
561
Oblik tela otkriva kakva si u krevetu
loading...

Dragi čitaoče, ako si klikuo na ovaj tekst to znači da da ti do 25-e nije sinula sjajna ideja koja te učinila bogatim, niti si  nasledio Rokfelera već i dalje živiš pod roditeljskim krovom. Ako si i fizički udaljen od njih, to ne znači da se oni svim raspoloživim sredstvima ne trude da ti svakodnevno ”zagorčaju” život svojim pitalicama i nikako da shvate da nisi osnovac već odrasla osoba

”Dok si pod mojim krovom, ima da bude kako ja kažem”, ”Ja sam te rodila, ja ću i da te ubijem”, ”Od blata ćete da me pravite” i mnogi drugi roditeljski ”biseri” su toliko uzeli maha da se prenose sa kolena na koleno. Majke i očevi često imaju iskrivljenu sliku svog poodraslog čeda pa se ne ponašaju u skladu sa situacijom. Jeste, svojim pitanjima smaraju za medalju, ali ako si se čvrsto zakleo da nikada nećeš tako ”maltretirati” svoje dete, Besno Pile ima nešto da ti kaže: DŽABE SE NADAŠ, TO TI JE VEĆ U PODSVEST UŠLO, SAMO ČEKA POGODNO VREME DA ISPLIVA NA POVRŠINU. Pošlo nam je za rukom da dešifrujemo roditeljska pitanja kojima najčešće ispiraju mozak svom podmlatku, jer smo shvatili da je nemoguće da su baš toliko dosadna.

Kad misliš da se zaposliš?  

Ukoliko si bio vredan na fakultetu, odavno si diplomirao, možda čak i master upisao. Ali, to roditeljima nije dovoljno, jer dosta su oni odvajali od usta za školovanje, red je da im se revanširaš.

Značenje: Ma boli ga ćoše, ja sam u njegovim godinama već 5 godina radio u prvoj firmi, oženio se, imao njega, drugo dete bilo na putu. Eh, da mi je njegova sreća pa da se po ceo dan razvlačim po kući i blenem u kompjuter ili bazam po gradu. Uopšte mi nije jasno zbog čega ga ona njegova trpi, mada je ona fina devojka, radi za 20.000 u butiku, ona ne traži od mame i tate da finansiraju izlaske.

Pročitajte i  Mama ti kaže da si san svake tašte a ti i dalje sam: 8 tipova muškaraca od kojih žene beže, a evo i zašto

Kad ćeš da diplomiraš?  

Ako ti učenje nije najzanimljivija stvar na svetu  ili ti je bilo bitnije da tu u tamo zaradiš sitne pare od nekog posla, ono što svakodnevno slušaš je polumolba- polupretnja kada će konačno doći taj dan da sedneš i počneš da učiš pa da se i oni pohvale diplomcem u kući.

Značenje: Kakav klipan, draže mu je da izlazi i spava do podneva nego da bude svoj čovek! Ima, bre, da mi odu svi drugari u penziju što mogu negde da ga uguraju. To čim se penzionišeš, odmah te niko ni ne ferma. Ne daj Bože da neko od njih i umre, pa ovaj moj će da postane socijalni slučaj. I šta on meni tu priča ”Kakva vajda od diplome, ionako neću moći nigde da se zaposlim”, hm, svu je pamet sveta popio, to je od majke povuk’o.

Pročitajte i  Tvoje je samo da izabereš trougao koji ti se najviše sviđa: Psihotest koji ubada samu srž tvog bića

 

Dođi da te zagrlim, jesi debil ali moj si, ljubi te tata
Dođi da te zagrlim, jesi debil ali moj si, ljubi te tata

Što se ne javljaš na telefon, zvala sam te 28 puta?

Da li možeš da se javiš ili ne kad ti telefon zvoni, možda ga nisi čula od gužve ili ti se jednostavno ne priča ni sa kim – to nije bitno, kad roditelji zovu ti jednostavno MORAŠ da se istog časa javiš.

Značenje: Ona stvarno nije normalna, zvala sam je 28 puta za 45 minuta, poslala i 3 poruke, nju mora da je neko kidnapovao pa će da je proda u belo roblje! Ili su je udarila kola pa ko zna gde sad leži a nema niko da nam javi. Strašno, ova deca mi svu džigericu pojedoše!

Zar ideš napolje a kosu si oprala pre dva sata? 

Džabe objašnjavanje majci da je to isto ko kad izađeš iz frizerskog salona pa prošpartaš celim gradom, ne čuje te.

Značenje: Sad će da izleti napolje, neće hteti ni kapuljaču da stavi da joj se, gospođici, ne pokvari frizura! A to što može da dobije upalu mozga ili da joj se iskrivi lice ako naleti na promaju, to nikom ništa, onda će đavo da joj bude kriv pa će meni da plače!

Spržiću i mozak a ne samo kosu, ali bar će mama biti zadovoljna
Spržiću i mozak a ne samo kosu, ali bar će mama biti zadovoljna

…nstavak na sledećoj stranici…

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

fifteen − 14 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.