Venera je u Strelcu do 12. novembra 2016. i nosi nam neke nove (stare) odnose…

 

Voće iz komšijskog dvorišta

U potrazi je za ‘neprimerenim’ i zabranjenim, slobodom, idealima, snovima, bogovima, pozitivnim ljudima, knjigama, putovanjima, filozofskim razgovorima, neopterećenim druženjima, svime onime što hrani duh jer joj je to najvažnije, prenosi Sensa. Venera je zadužena za ljubavne odnose, kao i za sve što ide iz estetike, za sva naša sviđanja i nesviđanja…

reklame

Zadržaćemo se na ljubavnim vezama koje su ove nedelje pod uticajem Neptuna i Saturna. U ovom razdoblju lako možemo skliznuti u Neptuna, tj. u obmane, iluzije, maštu, umetnost, nepoznato i zabranjeno, tražeći nove senzacije, nešto što se još nije isprobalo, a posebno će biti zanimljivo sve iz komšijskog dvorišta.

horoskop

Šta smo previše idealizovali?

Jedni će biti omamljeni dobrom muzikom, poezijom ili nekim neodoljivim glumcem, drugi će užitak tražiti u slatkom, alkoholu, kafi, cigaretama i sličnim porocima, treći će utehu nalaziti u kupovanjima parfema, kremica, odeće na popustima… U svakom slučaju, na snazi je preterivanje, pa kasnije, kad se ‘otreznimo’, lako možemo imati efekat ‘probušenog balona’ i ne baš prijatno suočavanje s realnošću.

Dobro u svemu tome je prilika da uvidimo gde smo grešili, previše idealizovali, glumili žrtve, lagali i obmanjivali sami sebe pa onda i druge. Ovde je ključno pitanje želimo li uopšte da vidimo, jer sada se nose ružičaste naočare i lako beži u idealni svet, gde je sve kao u bajci.

horoskop

Nije vreme za kompromise i spuštanje kriterijuma

Za sve one koji su odnose gradili na nestabilnim temeljima, kao i za veze na daljinu bez jasno definisanih granica i ciljeva, ovo lako može značiti kraj, a kod onih s boljim natalnim kartama, ovo je zahlađenje odnosa ili jednostavno nedostatak vremena za partnera, što zbog obaveza, što zbog potrebe za osamljivanjem.

Nije vreme za kompromise i spuštanje kriterijuma samo da ne bismo bili sami. Ne srljajte! Onima koji su u relativno zdravim odnosima ovaj aspekt donosi još jače povezivanje, učvršćivanje ili pak neke ozbiljne i dugoročne planove, što zahteva maksimalnu ozbiljnost i disciplinu, kao i oprez od raznih zamki.

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.