VAŠE TELO ZNA DA PREPOZNA ONOG PRAVOG čak i kada vi niste sasvim sigurni da je baš on SAVRŠEN PARTNER!

U pitanju je krajnje bizarna stvar…

Mnogi su prestali da maštaju o “savršenom partneru” , ali to nikako ne znači da na ovom svetu ne postoje osobe koje nam više odgovaraju od drugih – a naše telo nepogrešivo može da nam ih otkrije.

Upoznali ste nekoga novog i osećate kao da je ceo svet stao. Da li je za tu neverovatnu hemiju odgovoran sjaj u oku, smisao za humor ili seksi telo?

reklame

Žao nam je što moramo da vam kažemo, u pitanju nije nijedna od tih stvari. Jedna od pravih tajni neverovatne privlačnosti je nešto mnogo manje seksi – sudeći po studiji objavljenoj u žurnalu “Priroda” – u pitanju su naši geni.

Svi ljudi imaju svoj jedinstven leukocit antigen kompleks, koji pomaže imunom sistemu da pravi razliku između svojih ćelija i neželjenih virusa i bakterija. Ali ovaj kompleks ima i jako važnu ulogu kada je privlačnost u pitanju.

Istraživači su otkrili da je partner sa drugačijim kompleksom u “direktnoj korelaciji sa seksualnošću i željom da se razmnožavamo”.

Ovo znači da naši geni određuju koliko zaista želimo da budemo sa nekim.

Čini se da se suprotnosti ipak privlače. Sa evolutivne tačke gledišta, ovo je izuzetno korisno za opstanak vrste, pošto se zna da mešanje različitih genetskih struktura donosi zdravije i kvalitetnije potomstvo.

Ovo takođe može da nam objasni i zašto osobe koje nam se sviđaju mirišu tako dobro.

Osobe koje su u vezi sa nekim ko ima potpuno različit leukocit antigen kompleks tvrde da ta osoba miriše mnogo bolje nego ostale.

BOLESNA OD LJUBAVI: Kad Vaše telo odbacuje muškarca koji nije dobar za vas

Telegraf.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.