UBIĆE NAS PREDRASUDE: Ko to kaže, ko to laže da zauzeta vredi više od slobodne, a žena sa decom od one bez njih?

0
9415
loading...

Po svemu sudeći, ako ne želiš da budeš svrstana u kategoriju otpadnika, čudaka i jadnika pod hitno nabavi dečka, muža ili dete! Kada su oni tačno postali neka vrsta statusnog simbola i nezaobilazni trofej na fotografijama, do besvesti provučenih kroz filtere, kojima se prikazuje svetu da si uspela u životu čim nisi sama? I ako si zaista toliko srećna,  da li je zaista neophodno da svi moraju da vide isfotošopiranu verziju ”savršenog” života?

Ako za primer uzmemo dve žene približno istih godina od kojih je jedna supruga i majka, a druga ništa od toga, koja od njih dve bi vam na prvu loptu bila simpatičnija i ostvarenija kao ličnost? A ako bi znali da se prva jednog dana probudila i rešila da ostavi i muža i dete zarad švalera, dok druga o sanja o porodici ali još uvek nije naišla na osobu sa kojom bi sve to ostvarila, koja bi vam sad bila srcu milija? Da, u teoriji svi znamo odgovor ali u praksi je to, nažalost, malo drugačije. No, pođimo redom.

Jadnica bez kučeta ni mačeta

Ako nemaš dečka/muža, ti si definitivno jadnica koja je toliko nesposobna da privuče muškarca, jer znamo kako su oni naivni i površni pa se hvataju ko som na bućku čim malo zavrtiš repom (ili čime već). Osim što si jadna, može biti da i ti nešto fali u glavi pa te zbog toga niko neće. Ili da nije, ne daj Bože, ono još gore – ložiš se na isti pol.

devojka

Ako si rešila da se (privremeno) odrekneš emotivnog života zarad školovanja ili karijere, onda si opet izopačen um jer šta će ti diplome, posao i profesionalni ugled ako nemaš koga da držiš pod ili za ruku? Nebitno je i da li trenutno preboljevaš nekoga pa ti nije do veze ili se jednostavno ne pojavljuje osoba vredna tvoje pažnje, a svesna si koliko vrediš pa ne bi da budeš deo nečijeg ljubavnog trougla. Ili nećeš da se kresneš baš sa svakim balavanderom koji se pojavi samo da bi sebi dokazala da i dalje vrediš ko žensko.

Pročitajte i  E, moje Srpkinje: Evo šta o nama misli svet i šta je osvanulo na stranom sajtu! ZALEDIĆETE SE kada budete videli ŠTA sve piše!

Muškarci, pak, imaju drugačije viđenje ženskog soliranja. Čim čuju da je neka dama bez jače polovine, stupaju u akciju ko da su bogomdani jer je slobodna žena poput javnog dobra kojim može svako da se posluži. Vođeni logikom ” Mhm, ko zna koliko je ona dugo bez tipa, laka je meta, ova odma’ daje jer je  željna čvrstog muškog…” Jeste, dodira. Jer ne daj Bože da požele da upoznaju tu devojku/ženu, što bi samo uživali u njenom prisustvu kad svi znamo da je danas najveći deo poziva na piće zapravo malo ušminkaniji poziv na seks. Rke-koke i gotovo, ide se dalje jer ima još toliko slobodnih žena koje prosto izgaraju za njihovim čvrstim ili polumlohavim telima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.