Ti si mu usputna stanica dok ne preboli bivšu: 6 znakova da mu služiš samo za utehu
Ti si mu usputna stanica dok ne preboli bivšu: 6 znakova da mu služiš samo za utehu

Evo nekoliko znakova koji pokazuju da vas partner samo koristi da bi preboleo/la bivšu/bivšeg.

Da li ste u vezi sa nekim ko je nedavno izašao iz duge veze? Ponekad, kada osoba raskine dugu vezu ili se razvede, traži sledećeg partnera samo za utehu, a još uvek je emocionalno nestabilna i novom vezom pokušava da ne misli o raskidu, piše Mondo.

Ukoliko ste našli novog partnera koji je “sveže singl”, budite pažljivi i otvorite četvore oči, kako biste se uverili da niste samo osoba za utehu. A evo nekoliko znakova koji pokazuju da je tako.

Bivši/a je još uvek tu negde

reklame

Bez obzira na to koliko je prošlo do raskida, nijedno od njih nije promenilo status veze u “singl” na Facebooku. Ukoliko partner još uhodi svoju bivšu ili bivšeg na društvenim mrežama, ima njene/njegove fotografije u kući ili stanu, na telefonu ili se redovno čuje sa bivšim bez ikakvog povoda, verovatno je bolje da odete na vreme.

Njegovi/njeni prijatelji su iznenađeni što ima novog partnera

Ako su sve njegove ili njene bliske osobe šokirane što tako brzo posle raskida ima nekog novog, zastanite i razmislite šta se dešava. Ponekad ljudi sa strane imaju bolji uvid u to šta se dešava jer nisu emocionalno uključeni u čitavu priču.

Veza je fizička

Većina veza za utehu je samo se*s, uz vrlo malo emocija. Zapamtite to!

Neće da razgovara o ozbiljnim problemima

Kada pokušate da budete ozbiljni ili da započnete razgovor o emocijama, on/a se povuče? Razlog tome može biti što nije zainteresovan/na za vaše emocije, već ste mu samo uteha i lek za slomljeno srce.

Ne želi da se obaveže

Ne pokazuje nikakvu želju da se obaveže na budućnost sa vama – čak ni na onu blisku, tako da ne pristaje ni na planove dalje od tekuće nedelje.

Često govori o bivšem/bivšoj, i to s gorčinom

Da li vaš novi partner često govori o bivšoj ljubavi? Uvek nalazi način da to pomene u vašem razgovoru? Da li deluje uznemireno zbog toga što je ta veza govora i da li govori loše o bivšem partneru/partnerki? Sve su to znaci da još uvek postoje osećanja…

Ako vam ovaj scenario deluje poznato, možda bi trebalo da razmislite koliko ozbiljno želite da se upuštate u takav odnos. On ili ona definitivno nije preboleo/la prošlu vezu i neko vreme će verovatno imati problem sa tim da se nekome otvori i nekoga zavoli. Zapitajte se da li želite to da čekate i da u međuvremenu budete uteha…

loading...