Ako ste odlučili da pozovete nekoga na dejt, pokušajte da stvorite što normalniju i opušteniju atmosferu. Nemojte biti naporni, požurivati niti preterano očekivati. Pustite da sve ide korak po korak

 

Ako ste ovog vikenda upoznali nekog zanimljivog i ne želite da propustite priliku da se bolje upoznate, znate da je neizbežan poziv na dejt. Ali to nije jednostavno učiniti, čak ni kada je jasno da ste zainteresovani jedno za drugo. Uvek imajte na umu da je prirodno najbolje, pa čak i ako ste nervozni nemojte se pretvarati. Zamislite da pozivate nekoga koga već dugo znate i biće vam lakše. Sledite naših devet saveta da se na prvom sastanku predstavite što bolje i da prođe na dobar način.

reklame

Ako ste se upoznali u klubu i delite sklonost prema istoj muzici, predložite kafu ili piće u nekom od vaših omiljenih kafića za koji znate da puštaju dobru muziku.

Budite ono što jeste – nemojte se pretvarati ni previše truditi. Opustite se. Ako ste se svideli drugoj strani takvi kakvi jeste, nema potrebe za pretvaranjem.

na prvom sastanku
stockimages/freedigitalphotos.net

Izbegavajte preterano divljenje – čak ni uobražene devojke ne vole kada ih previše uzdižu jer im to zvuči veštački. Priđite drugoj strani kao da je potpuno jednaka vama i komunikacija će biti puno lakša.

Ako vam se druga strana čini otvorenom za neobična iskustva, a i sami ste takvi, predložite dejt na vama poželjnom mestu. Možda je upravo to ono što će presuditi u vašem budućem odnosu.

Budite pristojni – bez obzira kakva noć pre bila i šta ste jedno drugom govorili ili činili u sitnim satima, drugi dan budite obzirni i pristojni jedno prema drugome. To je znak međusobnog poštovanja i svi će to ceniti.

Izbegavajte da budete pasivno-agresivni. Ako druga strana nije sigurna želi li da izađe s vama, nemojte požurivati ni neumesno komentarisati. Strpite se i pustite je da razmisli.

devojka

Ako ste izašli na dejt, budite otvorenog uma. Nemojte se bojati, opustite se i budite ono što jeste. Svoje duboke fantazije i teške životne priče ostavite za neki drugi put kada se dovoljno dobro upoznate da takve stvari možete da podelite.

Nemojte se libiti da na kraju pitate “Kako ti je bilo? Jesi li se lepo proveo? Želiš li da ovo ponovimo?”

Ako vas odbije, pitajte “Jesam li učinila nešto pogrešno?” ako želite da znate šta je razlog. Budite otvoreni i prema svojim osećanjima i ako vidite da vam to ne odgovara, nemojte sami sebe forsirati. Takođe, ako vam se osoba sviđa, slobodno recite “Bilo bi mi drago da se vidimo opet”.

24sata.hr

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.