SVAKO NEKAD PADNE, SA DNA SE DIŽU SAMO HEROJI: Nesrećni smo jer se upoređujemo s drugima samo onda kada nam ne ide u životu

Često smo skloni da se upoređujemo s drugima. Ali zašto se najčešće upoređujemo u vreme kada smo nezadovoljni, kada nam baš i ne ide, kada smo nesrećni? Ako prolazimo kroz raskid veze, upoređujemo se s prijateljima koji su u srećnim vezama. Kada nam karijera zastane, upoređujemo se s onima koji su uspešni.

Oni imaju sve, zašto nemam i ja?

Ovo pitanje je nemoguće za izbjeći, uvek ćemo se pitati. Upoređivaćemo se s braćom i sestrama, s prijateljima, s kolegama na poslu, uvek ćemo to činiti kada nam u životu ne ide onako kako želimo, dok drugi garde carstvo života.

Ali upoređivanje nas neće dovesti nigde. Kad te život toliko udari da padneš, vrati udarac. Seti se samo da je ovaj period u tvom životu ili tvoj loš dan, možda nedelja, možda mesec, koji će proći. Samo zato što druge vidiš kao srećne, ne znači da su oni i zaista srećni u svoja četiri zida.

reklame

Muškarci možda stare kao vino, ALI ŽENE SA GODINAMA POSTAJU ISTINSKA VERZIJA SEBE: 15 citata o zrelosti

Stoga, makni taj svoj tužan pogled s lica i nasmej se, neka drugi vide da si srećna. Tvoj život je definisan greškama, tragedijama, tugama, ali i srećom i radošću. Istina je da svi prolazimo kroz iskušenja koja život pruža, ali zbog njih učimo i pronalazimo na kraju sreću i radost. Moramo učiti iz svojih grešaka i propusta kako bi se definisali i shvatili kakve osobe želimo biti.

Hej, život ti je dao s razlogom ljude koji te okružuju. Šta imaš od toga ako posmatraš prijateljicu koja je u srećnoj vez 10 godina, a ti svoju upravo okončavaš? Misliš da će se nešto promeniti? Neće. Niti će ga vratiti, niti ćeš ga zaboraviti.

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.