Moderne seksualne terapije dokazuju da od 30 do 90 procenata žena ne može da doživi orgazam i da je frigidnost sve učestalija pojava, a lečenje dugotrajan proces

Frigidnost ili polna hladnoća žene ima različite nivoe i razlikuju se:

 1. – nemogućnost doživljavanja zbog urođenih razloga,
 2. – nemogućnost doživljavanja prijatnosti i orgazma,
 3. – mogućnost žene da doživi prijatnost u određenoj seksualnoj situaciji, ali nemogućnost doživljavanja orgazma,
 4. – nemogućnost doživljavanja orgazma svakim drugim putem, osim polnim odnosom,
 5. – nedoživljavanje orgazma pri seksualnom odnosu.

SEKS KOMBINACIJA

Uzroci frigidnosti

Seksualno vaspitanje žene u detinjstvu i pubertetu, tj. ranoj fazi seksualnog sazrevanja, igra značajnu ulogu. Poseban značaj imaju kažnjavanja žene u tom dobu, zbog čitanja erotske literature, seksualnog maštanja, gledanja pornografskih slika, seksualne igre sa drugom decom, masturbacije. Kazna proizvodi strah, pa se frigidnost kod nekih žena objašnjava uslovljenom reakcijom straha od seksa, koja je nastala bilo traumatskim putem bilo kroz priču da je seks nešto prljavo, sramotno i nemoralno.

Zavedite udatu ženu horoskop Male laži tokom seksa pitanja o seksu GRUB SEKS 10 stvari koje žene skroz pogrešno rade u krevetu
Image courtesy of [imagerymajestic] at FreeDigitalPhotos.net

Lečenje frigidnosti

Moderna seksualna terapija uči tehnikama masturbacije (ručno ili vibratorom) i na kraju prenos orgazma postignutog masturbatornom tehnikom na orgazam koji treba da se postigne sa partnerom.

reklame

Evo kako izgleda program najpoznatijeg američkog seksualnog terapeuta Lo Picola, koji kroz devet zadataka sažima sve faze današnje moderne seksualne terapije frigidnosti.

 1. – Žena treba da razvija svest o svom sopstvenom telu. Savetuje se upotreba ogledala pomoću koga žena i upoznaje svoj polni organ. Daje se zadatak da počne sa Kigelovim vežbama (cilj ovih vežbi je jačanje orgazmičkih sposobnosti žena), koje se izvode na taj način što žena počinje da mokri – pa prekine i to ponavlja.
 2. – Žena treba dodirom da upoznaje sopstvene genitalne organe, pri čemu se ne insistira da ona doživi orgazam. Cilj ovog zadatka je da žena razvije svest o sopstvenom telu i da suzbije strahove.
 3. – Žena treba dodirom genitalnih organa i dojki da oseti prijatnost.
 4. – Žena treba da mastrurbira. Daju se informacije ženi o različitim načinima masturbacije i podrška u eksperimentisanju.
 5. – Žena treba da pojača intenzitet masturbacije (ukoliko do tada nije doživela orgazam) i da masturbira dok ne doživi umor ili averziju ili orgazam.
 6. Žena treba da upotrebi vibrator. Istraživanja su pokazala da kod većine žena (90 odsto) stimulacija klitorisa vibratorom tri puta nedeljno po 45 minuta obavezno izaziva orgazam. Ukoliko žena i posle tri nedelje ne doživi orgazam, odustaje se.
 7. – Ako je žena postigla orgazam masturbacijom, uključuje se partner, u početku kao posmatrač sa ciljem da žena smanji strahove i anksioznost.
 8. – Partner treba da preuzme aktivnu ulogu ručno stimulišući ženu na način kako je to sama radila dok je posmatrao.
 9. – Savetuje se da žena vrši samostimulaciju tokom vođenja ljubavi, a neposredno pred postizanje orgazma prestane sa stimulisanjem klitorisa sa ciljem postizanja orgazma bez posebnog draženja klitorisa. Klitorisna stimulacija se prekida sve ranije i ranije.

Za primenu ovih seksualnih tehnika preporučuje se pozicija žene iznad muškarca, bočni položaj ili bilo koji drugi položaj koji partneri eksperimentisanjem ustanove kao najprijatniji.

stil-magazin.com
Image courtesy of [imagerymajestic] at FreeDigitalPhotos.net

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.