Mali godišnji horoskop za 2017.
Riba je poslednji zimski, vodeni i poslednji znak Zodijaka. Time je potvrđen simbolizam kruga jer se u životu često događa da ono što nam se čini poslednjim, postane prvo: ružno pače se preobrazi u labuda a stariji ljudi često nalikuju deci. Životni napredak, nasuprot ljudskom razmišljanju, nikada ne ide ravnom linijom.

 

Poznato je da je poslednji znak u svakoj sezoni nestalan. Vrhunac snage postignut je u središnjim, fiksnim znacima. U nestalnim znacima snaga se povlači sa tog vrhunca: u Blizancima od teških obaveza; u Devici – od upletenosti Ega; u Strelcu – od preterane intenzivnosti.

reklame

Ribama vladaju Jupiter, planeta širenja, i Neptun, planeta psihičke osetljivosti. Za razliku od suprostavljene Device, Ribe ne razumevaju stvari pomoću hladne analize, već pomoću duboke empatije. Simbol ovoga znaka su dve ribe, tradicionalno prikazane kako plivaju u suprotnim smerovima: jedna prema moru i slobodi, druga uzvodno, prema mreštenju, pa stoga i prihvaćanju narednog ciklusa na zemlji: ponovnog rođenja i smrti.

Spiritualni horoskop za RIBE

Ovde se nalazi izbor: ako je Ego voljan da napusti samog sebe, Riblji osećaj empatije može osnažiti dušu da se zauvek sjedini sa velikim okeanom Duha. Ali ako Ego još uvek nije postigao unutrašnju ravnotežu i nije dovoljno siguran da ponudi sebe u tom kosmičkom okeanu, taj isti osećaj prouzrokovaće vrlo komplikovane i ograničene odnose. U tom slučaju, dve ribe imaju i dodatno značenje: odustajanje od starih načina kako bi se pripremili za preduzimanje novih stvari – pogodan simbol za kraj jedne astrološke godine i početak nove.

Na površini se čini da Ribe, od svih znakova, daju najviše od sebe. Međutim, sve dok unutrašnja zrelost nije pripremila Ego da se odrekne svog identiteta u ime višeg, vladaće zakoni haosa. Egu ne nedostaju trikovi kako bi se zaštitio.

(nastavak horoskopa na sledećoj strani)

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.