Mnogi muškarci žele da ukrase svoje lice na neki zanimljiv način, a najlakši i najjeftiniji je puštanje brade i brkova. Tako dobijaju muževniji izgled i žene prosto obožavaju bradonje.

Međutim, mnogi se predomisle na samom početku i odustanu, jer nisu zadovoljni neurednim izgledom svog novog detalja. To se može izbeći lako ako znate na šta treba obratiti pažnju pri puštanju brkova i brade.

ČEKANJE
Put od glatkog lica do brade kakvu želite traje uglavnom oko četiri nedelje. Budite strpljivi i oduprite se potrebi da se obrijete ili da skratite dlačice.
Ovo je, zapravo, period u puštanju brade koji utvrđuje razliku između dečaka i muškarca – saznaćete da li uopšte možete da pustite bradu.

reklame

PA ŠTA AKO SVRBI
Ako niste navikli da vam lice bude pokriveno dlakama, verovatno ćete osetiti svrab već u prvoj nedelji. Ne brinite, ovo nije znak osipa ili simptom prve faze neke polno prenosive bolesti. To je potpuno prirodno, zato što rast dlaka isušuje kožu. Kako biste odoleli iskušenju da se češete i time umekšate svoj novi ukras, nanesite losion za bebe.
Svrab je samo privremen i ne treba da vas pokoleba ako ste odlučili da promenite svoj izgled.

TUŠIRANJE
Tokom vremena provedenog u kadi, neophodno je posvetiti pažnju bradi isto koliko i ostalim delovima tela. Nanesite nežan šampon kako biste očistili kožu i smanjili svrab.
Kada vam brada poraste nešto više, upotrebljavajte regenerator. To će dlake u činiti mekšim i lakšim za sređivanje.

ČEŠLJANJE
To je još jedna stvar koja će olakšati puštanje brade i dati joj bolji izgled. Češljanje će, pretpostavlja se, naterati dlake da prirodno rastu u istom pravcu i učiniti da deluju urednije.
Trebalo bi da imate poseban češalj za bradu i brkove.

PROFESIONALNI DODIR
Mnogi muškarci misle da mogu sami da stilizuju svoju bradu, što je potpuna zabluda. Ako ne želite neurednu bradu, kada već počne da napreduje s rastom, posetite berberina i pažljivo posmatrajte kako radi svoj posao.
Kada utvrdite da ste naučili kako najbolje održavati bradu, pratite linije koje vam je profesionalac već postavio.

PRAVI PRIBOR
Što se tiče održavanja, najbolje bi bilo nabaviti multipraktičnu opremu, odnosno onu koja će ponuditi sve što je potrebno za negu brade, a nalazi se u sklopu jednog proizvoda.
Ukoliko imate bradu, veoma je važno i prilagođavanje dužine kose, kao i brijanje uglova blizu nosa i ušiju.

Men’s Health

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.