Šapni mu ovo i zaljubiće se u tebe kao blesav! - Jedna rečenica je sve što je potrebno

Prošlo je osam godina od mog razvoda, a čini mi se da sam svaki put kad sam nekom tipu rekla “ne zaljubljuj se u mene”, uspela da postignem upravo suprotan efekat – zatreskao bi se kao lud, tvrdi Ana Jorgensen, ekspert za ljubavne odnose. Mislite da je u pitanju obrnuta psihologija? Svakako, ali nenamerna, napisala je Ana u svojoj ispovesti za sajt Elephant Journal.

Moj razvod je bio prijateljski, ali ipak bolan. Posle 13 godina odlučila sam da napustim dobrog čoveka koji me je jako voleo u tom trenutku. Njegova patnja i moja krivica izjedale su me sve dok konačno i potpuno nisam postala emotivno nedostupna za druge.

reklame

Imala sam nekoliko veza posle razvoda, a svaka je bila praćena upozorenjem:“Ovo je zbog zadovoljstva, ne na duge staze. Ne zaljubljuj se u mene.”

devojka

Iako nisam želela da bilo kome pričinim štetu, što je za mene značilo da se ne obavezujem – strah od karme, ili još gore da bih mogla nekoga da ponovo povredim – činilo je da se svaka od tih veza okonča propašću, ostavljajući još jednu žrtvu da liže svoje rane.

Kad se osvrnem, duboko u sebi želela sam vezu – iskrenu ljubav i varnice, ali nisam gajila iluzije da je to “zauvek” i “da je on onaj pravi”.

Uopšte nisam u tom fazonu! Ali zašto su onda svi ti pristojni momci tako lako padali na to?

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.