Samo ispare i ostave pustoš: 5 razloga zašto muškarci odlaze iz veze bez objašnjenja

Obično muškarci koji su bili manipulatori u vezi ili emotivno distancirani odlaze bez objašnjenja. Razlozi mogu biti mnogi, ali suština je ista, odnosi koji završavaju na takav način nisu zdravi odnosi.

EcoNet prenosi razloge zašto muškarci raskidaju na takav način i koji su njihovi razlozi:

Neverbalan muškarac

Budući da često nastojimo da opravdamo ponašanje ljudi koje volimo, razmotrimo neke od najtipičnijih scenarija. Opravdanje: Tvoj muškarac nije “od reči”, teško mu je objasniti pa radije “odlazi”. Nažalost, postoje muškarci koji ne razgovaraju o odnosima, pitanje je zašto se muškarci tako često skrivaju pod maskom “neverbalnih”? Naravno, postoje i žene koje to čine, ali mnogo ređe. Obično je to krajnji čin jer jednostavno više nemaju snage da razjašnjavaju odnos. U većini slučajeva “samo otići” je izvan ženske logike i žene žele da razgovaraju, shvate, zalupe vratima i ponovo se vrate.

reklame

U stvarnosti, “neverbalan” muškarac može da sakrije celu hrpu problema: od odrastanja uz emotivno nedostupne roditelje do mentalnog poremećaja. Emocionalno hladan i nepristupačan muškarac često nije svestan bola koji ti uzrokuje svojim postupcima. Najverovatnije nije razumeo tvoja osećanja u vašem odnosu, stoga nije ni mario kad je otišao. Naravno, možete se ponovo povezati i razgovarati, ali malo je verovatno da ćeš uspeti da dobiješ od njega upravo onu emocionalnu reakciju kojoj se toliko nadaš. Najverovatnije će isključiti telefon i prestati da reaguje na poruke i pozive.

Manipulator

Manipulator obično “ne ide nigde”, ostavlja te u mraku i s nadom da se može vratiti u bilo kojem trenutku. On taj odnos ne završava u potpunosti nego ima jedan cilj, želi da te drži u limbu što je duže moguće. On neće isključiti telefon, ali će odbiti tvoje pozive. On može da pokaže svoju “uvredu” na različite načine, dajući ti nadu za nastavak odnosa i istovremeno izazivajući emocionalnu patnju.

Samo ispare i ostave pustoš: 5 razloga zašto muškarci odlaze iz veze bez objašnjenja

Dečak

On odlazi bez reči zato što ne zna kako drugačije, on nema šta da kaže. U najboljem slučaju, njegova mama će to učiniti za njega, takav muškarac, bez obzira na godine, nije naučio kako da izrazi svoje strahove i potrebe. On nije u stanju da prepozna svoja osećanja i emocije, a kamoli da razmotri i poštuje tvoje.

Kukavica

Takav muškarac radije gura glavu u pesak i ništa ne otkriva. S obzirom na to da u vašem stanu najverovatnije nema peska, on će verovatno napustiti sobu u žurbi. Razlog je banalan – uplašen je, a strahovi mogu biti različiti, na primer, strah od odgovornosti, strah zbog tvog uspeha ili pritiska. Drugim rečima, on nije spreman za vezu.

Kukavica nije uvreda, to je dijagnoza. Na pitanje “zašto je on takav” stručnjak će najbolje odgovoriti. Ako ovakvog muškarca želiš da promeniš, to je moguće. On je spremniji za promenu od manipulatora i dečaka, ali postoji mogućnost da će u ključnom trenutku pobeći.

Drama king

Ovo je podvrsta muškaraca koji odlaze bez objašnjenja, oni odlaze obično uz puno vike i drame. Kad se to dogodi, zahvali se svom anđelu čuvaru i promeni brave.

Samozavaravanje i iluzija, strah od samoće, strah od budućnosti – sve to može zarobiti tvoju svest. Počinjemo da se držimo osobe koja misli da je sposobna da promeni naš život. Zapravo, samo mi možemo promeniti naš život. I što pre to shvatimo, više ćemo imati šanse da pronađemo pravu sreću.

miss7zdrava.24sata.hr

loading...