SAKUPLJAJTE FISKALNE RAČUNE - MOŽETE OSVOJITI STAN: Vučić najavio nagradnu igru!

Ukoliko ste nakon čitanja ovog naslova doživeli deža vi, niste blesavi i sve je u redu sa vašim mozgom. Ovakvu akciju već je najavljivao i Mlađan Dinkić pre nekoliko godina…

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio nagradnu igru kao meru protiv sive ekonomije. Spreman bogat nagradni fond. Bonusi i lokalnim samoupravama gde se najviše izdaju isečci.

Uz pomoc NALED-a za to će biti zadužena ministarka Ana Brnabić. Naći će se način da se naprave lutrija na kojoj bi građani bili nagrađivani tako što umesto loza predaju fiskalne račune”, potvrđeno je Kuriru u Vladi Srbije.

reklame

U kolu su robne nagrade, a premija bi mogla biti i stan u Beogradu! I lokalne samouprave će moći da se “igraju”. I za njih su spremne vredne nagrade, a u opticaju su internet-parkovi, teretane na otvorenom, dečja igrališta i drugi sadržaji.

SAKUPLJAJTE FISKALNE RAČUNE - MOŽETE OSVOJITI STAN: Vučić najavio nagradnu igru!

Promena loših navika

Da će ova ideja uskoro zaživeti je na skupu Nordijske poslovne alijanse napomenuo i premijer Aleksandar Vučić. On je, negodujući zbog gradonačelnika Niša, koji se izvinjavao ugostiteljima koje su kaznili poreski inspektori, istakao važnost izdavanja fiskalnih računa.

“Potrebno je da mnogo toga promenimo, između ostalog i naše navike i mentalitet kako se ne bi ponovila situacija iz Niša. Organizovaćemo lutriju i tombolu za fiskalne račune, pa će neko ko ima isečak moći da zaradi”, rekao je premijer.

U Slovačkoj prihodi veći za 500 miliona evra

Organizacija će biti poverena Ministarstvu finansija, a već je formirana Radna grupa u kojoj su i predstavnici “Lutrije Srbije”, Američke privredne komore, Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj i Poreske uprave.

Lutrija je jedna od mera koje je NALED predložio u svom Nacionalnom programu za suzbijanje sive ekonomije. Vodili su se činjenicom da su u Slovačkoj, u sličnoj akciji, za četiri meseca poreski prihodi porasli za oko 500 miliona evra.

Bilo je predviđeno da akcija sakupljanja računa počne još u januaru, ali je zbog izbora ceo posao odložen. Očekuje se da će do kraja godine početi njeno sprovođenje.

Kurir.rs / Novosti

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.