Kako da ostanete svoji iako ste u vezi?

Nova veza trebalo bi da vas ohrabri, a ne da promeni vašu prirodu! Posebno ne one dobre osobine…

Svaki put kada započnete novu vezu, sve vaše stare navike biće stavljene u drugi plan. Ponekad, međutim, promene koje činite nisu tako poželjne i sama srž vaše ličnosti se može promeniti. Mnoge od žena potpuno nesvesno izgube ono najbolje u sebi kada se zaljube, i to može da optereti vezu. Vremenom ćete početi da se osećate neispunjenom zato što vi više niste vi, a centar vašeg života postao je partner. Razmislite da li ste se možda izgubili u svojoj vezi i saznajte kako da ponovo pronađete sebe!

Kako da ostanete svoji iako ste u vezi?
Image courtesy of Ambro at FreeDigitalPhotos.net

Da li ste izgubljeni?

Postoje jasni mali signali devojke koja lagano postaje izgubljena: Ona samo pravi planove za dvoje. Uvek čisti tragove koje njen dragi ostavlja za sobom. Uvek odgovara na pitanja sa “Znate, mi….“, i ona sluša, čita i gleda sve one stvari koje njen dragi voli, ali u svemu tome ostaje bez odgovora sa njegove strane. Ove signale obično ne primećujete odmah. Zato, ako vam neko sugeriše da više niste isti, potražite savet od svoje prijateljice. Pitajte je šta ona misli o vašoj vezi i da li je primetila neke promene na vama. Takođe, ukoliko prećutkujete dečku neke od vaših prijatelja ili vaša interesovanja, vrlo verovatno potiskujete nešto u sebi. Još jedan od znakova jeste ako mislite da vas je veza sačuvala od posrnulosti. Umesto da se radujete novoj vezi, opterećeni ste svojim “savršenim” partnerom, uskačete u vezu, iako znate da je nesigurnost njena osnova!

reklame

Kako se to desilo?

Svima nama je zajedničko da se „zatreskamo“ u frajera. Žene često dobijaju satisfakciju iz same vere u ljubav koju oni daju u vezi. Pa, tako, ukoliko ste uključene u aktivnosti (predavanja o vojnoj istoriji) ili se ponašate na način koji ne odgovara vama (preskačete svoju nedeljnu večerinku sa drugaricama), to je rezultat jake želje da provodite vreme sa njim. Izazov leži u tome da zajednički napravite planove koji odgovaraju i vama i partneru, a ne da ih samo zajednički izvršavate.

Vratite suštinu

To ste sve već čuli, ali prilagođavanje sopstvenih interesa čini da zasijate. Mnoge žene potcenjuju važnost izgovorenog NE! Momci cene samostalnost, tako da slobodno možete da mu odgovorite “Ne, hvala“ na poziv koji nikada ne biste prihvatili ni od prijatelja. I dok će on pri tom biti iznenađen, jasno ćete mu staviti do znanja da vas ne mora držati za ruku 24 sata na dan. Razmislite o svojim slobodnjačkim danima i ponovite one najsvetlije momente. U međuvremenu, odbacite ona iskustva koja vam se čine beznačajnim, pojurite ka onome što vredi. Kada zaronite u svoja interesovanja, bićete srećniji, što će vas učiniti boljom osobom.

OVO SU 3 NAČINA DA SAČUVATE SVOJE “JA” U VEZI…

cosmopolitan.rs

loading...